“Cainele Japonez” este proiectat la Salonic

“Cainele Japonez”, debutul in lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu, a fost selectat la piata de proiecte Agora, din cadrul celei de-a 53-a editii a Festivalului International de Film de la Salonic (2-11 noiembrie 2012).

Organizat pentru prima oara in 2005, Agora a devenit unul dintre cele mai importante locuri de intalnire pentru profesionistii din industria de film europeana. In cadrul marketului au loc o serie de actiuni si evenimente menite sa promoveze in special proiectele din Europa Centrala, Mediteraneana si regiunea Balcanica, aflate in diferite stadii de productie.

Cainele Japonez este unul dintre cele 12 titluri selectate in secțiunea Works in Progress, destinata proiectelor aflate in etapa de post-producție. Acestea vor fi prezentate pe data de 8 noiembrie, in cadrul unor proiecții private, invitatilor festivalului: agenti de vanzari, distribuitori, selectioneri.

Un juriu format din trei profesionisti va desemna castigatorul sectiunii, care va beneficia de servicii de post-productie oferite de una dintre cele mai importante companii de profil din Grecia, Graal S.A.

“Cainele Japonez”, debutul in lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, dupa un scenariu scris de Ioan Antoci, spune povestea batranului Costache Moldu care si-a pierdut sotia, casa si agoniseala de-o viata, in urma unei inundatii. Atunci cand va fi pus in fata alegerii de a pastra sau nu pamantul care i-a fost dat de catre primarie, intoarcerea neasteptata a fiului sau, Ticu, din Japonia dupa foarte multi ani, il va ajuta sa ia o decizie. Filmul marcheaza revenirea lui Victor Rebengiuc intr-un rol principal pe marele ecran. Alaturi de el, din distributia filmului mai fac parte actorii Serban Pavlu, Ioana Abur, Constantin Draganescu.

“Cainele Japonez” este o productie Libra Film Productions si va fi lansat in toamna anului 2013.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *