Saptamana filmelor romanesti de dupa ’89 la TVR 2

Ca un preambul al sarbatorii nationale de 1 Decembrie, TVR 2 a pregatit telespectatorilor sai un tronson special dedicat filmelor romanesti. Astfel, in saptamana 26 noiembrie – 2 decembrie, in fiecare zi de la ora 23.10, la TVR 2 va putea fi urmarita o selectie a celor mai reprezentative productii romanesti de dupa 1989.

In completarea programului special pe care TVR 2 l-a pregatit pentru ziua de 1 Decembrie, pe parcursul intregii saptamani romanii vor putea urmari filme romanesti multipremiate la cele mai importante concursuri de gen internationale, productii semnate de cativa dintre cei mai valorosi regizori ai momentului: Corneliu Porumboiu, Nae Caranfil, Alexandru Maftei, Radu Gabrea, Mircea Daneliuc, Florin Serban.

Astfel, filmele programate de la ora 23.10 sunt:

Luni, 26 noiembrie – Eu cand vreau sa fluier, fluier (Romania, 2010), in regia lui Florin Serban, cu: Ada Condeescu si George Pistereanu. Filmul este detinator al Premiului Ursul de Argint – Premiul Juriului la Festivalul de Film Berlin (2010) si al Premiului Zilele Filmului Romanesc – TIFF (2010). Este povestea unui detinut care cu numai cateva zile inainte de eliberare trebuie sa faca fata unor probleme familiale dar si sentimentale.

Marti, 27 noiembrie – Cocosul decapitat (DER GEKOPFTE HAHN – coproductie Austria, Ungaria, Romania, 2007), in regia lui Radu Gabrea. Filmul are in distributie pe: David Zimmerschied, Axel Moustacher, Ioana Iacob si este o drama ce se desfasoara in anii celui de-al Doilea Razboi Mondial intr-un oras din inima Ardealului.

Miercuri, 28 noiembrie – Manusi rosii (Romania, 2010), in regia lui Radu Gabrea, cu: Alexandru Mihaescu, Marcel Iures, Victoria Cocias in rolurile principale. Filmul este o adaptare a best-seller-ului cu acelasi nume al scriitorului Eginald Schlattner si prezinta ancheta la care a fost supus tanarul student sas Felix Goldschmidt, victima a campaniei masive de arestari dezlantuita de Securitatea romana in anii ce au urmat revolutiei din 1956, din Ungaria.

Joi, 29 noiembrie – Patul conjugal (Romania, 1993). Regia este semnata de Mircea Daneliuc si din distributie fac parte: Gheorghe Dinica si Coca Bloos. Filmul este povestea unui sot care se lupta sa faca fata problemelor legate de lipsa banilor.

Vineri, 30 noiembrie – Politist adjectiv (Romania, 2009), in regia lui Corneliu Porumboiu cu: Dragos Bucur, Vlad Ivanov si Cosmin Selesi in rolurile principale. Filmul este detinator al Premiului Juriului sectiunii “Un Certain Regard” si al Premiului FIPRESCI la Festivalul de la Cannes 2009. Filmul este povestea unui politist dintr-un orasel de provincie care ajunge sa-si piarda credinta in lege pornind de la un caz aparent minor, care ii declanseaza o dilema morala majora.

Sambata, 1 decembrie – Restul e tacere (Romania, 2008), in regia lui Nae Caranfil, din distributie amintind pe: Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu, Mirela Zeta. Filmul este povestea romantata a realizarii primului lungmetraj romanesc din istorie, “Razboiul de independenta” – in care producatorul va trebui sa faca el insusi fata unui alt razboi, cel al banilor si al orgoliilor.

Duminica, 2 decembrie – Buna! Ce faci? (Romania, 2010), in regia lui Alexandru Maftei, cu: Ionel Mihailescu si Dana Voicu in rolurile principale. Filmul este o comedie romantica despre doi soti care, dupa 20 de ani de casnicie, se indragostesc din nou pe Internet.

Comunicat TVR 2

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *