Vocea lui Matei – Duminica in care am salvat planeta

Salutari tuturor, va spune Matei, un copil de 9 ani din Bucuresti, care s-a chinuit o duminica intreaga sa compuna un referat cu mesajul “Salvati Planeta”. Voi v-ati “pierdut” vreodata duminica in casa, scriind compuneri, in timp ce prietenii vostri se distrau in spatele blocului? Cred ca da… Mai ales daca parintii vostri stiau ca aveti teme de facut pentru saptamana care urmeaza. La fel a patit si Matei.

I-a fost foarte greu sa se concentreze, insa intr-un final, a reusit sa scrie referatul. Si in plus de asta, nu l-a copiat de pe internet, la fel cum facuse cu alte ocazii. A gandit singur structura lui si a reusit sa isi expuna propriile pareri. Cartea “Vocea lui Matei – Duminica in care am salvat planeta” este o nuvela ilustrata, plina de umor. “Vocea lui Matei” este de asemenea o carte de educatie ecologica (in special), dezvoltare personala si sporirea increderii in sine a copiilor (in general).

– educatie ecologica – cartea contine 27 de modalitati (+explicatii) prin care orice om (copil) poate ajuta mediul inconjurator
– dezvoltare personala – Matei, personajul principal din carte, un elev de 9 ani, este nevoit sa scrie o compunere pentru la scoala, despre ecologie. Avand in vedere faptul ca nu stie ce anume sa scrie, Matei este convins de vocea lui interioara sa se documenteze pe internet, apoi sa dezvolte punctele esentiale si sa scrie astfel compunerea din punctul lui de vedere – NU COPY/PASTE!
– sporirea increderii in sine – reusind sa scrie compunerea si sa evite toate impedimentele (lenea, sora lui, pisica sau prietenii care tocmai au iesit afara la fotbal), Matei prinde incredere in fortele proprii si este pregatit (bucuros chiar) sa citeasca compunerea in fata clasei. Este constient ca daca o sa le placa colegilor, atunci va aplica aceeasi strategie si la compunerile urmatoare.

Cartea contine o multime de ilustratii, in genul benzilor desenate. Caricaturile si comics-urile ajuta copiii sa inteleaga mai bine mesajul cartii si accentueaza in multe cazuri comicul situatiilor sau al limbajului.

Simultan cu lansarea cartii, Matei a taiat panglica website-ului oficial: vocealuimatei.ro. Aici copiii (si nu numai) pot gasi detalii legate de carte, Articole despre ecologie si salvarea mediului inconjurator, Concursuri, Jocuri pentru Copii, Ateliere de desen, Ateliere Hand Made si bineinteles un blog personal, unde Matei va fi in permanenta in contact cu publicul. Si cum orice personaj dintr-o carte pentru copii nu este personaj adevarat daca nu are cont de facebook, youtube sau twitter, Matei s-a gandit din timp la acest aspect si a rezolvat problema. Il puteti gasi aici: facebook.com/VoceaLuiMatei, twitter.com/VoceaLuiMatei, youtube.com/user/VoceaLuiMatei.

Comunicat SPS

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.