Muzica, filme si documentare la TVR 2 de Ziua Nationala

TVR 2 a pregatit pentru Ziua Nationala a Romaniei un program care cuprinde atat editii speciale, cat si filme documentare dedicate acestei sarbatori si filme artistice romanesti cunoscute si apreciate de cinefili.

De 1 Decembrie ne vom aminti de cei care au reprezentat Romania la Eurovision. Astfel, de la ora 18.35, TVR 2 a pregatit o emisiune-reprospectiva a prezentelor romanesti la concursul international Eurovision, din anii 1994 – 2012. Dan Bittman, Monica Anghel, Marcel Pavel, Luminita Anghel, Nico, Elena Gheorghe, OVI, Paula Seling, HOTEL FM si Mandinga sunt cateva dintre numele celor pe care ii veti revedea sub genericul “De la Bittman la Mandinga”.

Programul TVR 2 dedicat Zilei Nationale cuprinde si o selectie de productii romanesti multipremiate. Printre filmele pe care le pot urmari telespectatorii TVR 2 in preajma zilei de 1 Decembrie se numara trei productii apreciate ale ultimilor patru ani. Astfel, vineri, 30 noiembrie, de la ora 23.10 este programat filmul “Politist, adjectiv” (2009, regia Corneliu Porumboiu), castigator al Premiului Juriului sectiunii Un Certain Regard si al Premiului FIPRESCI la Festivalul de la Cannes din anul 2009. Productia “Restul e tacere” (2008), in regia lui Nae Caranfil va fi difuzat sambata, 1 Decembrie, de la ora 23.10, iar filmul “Buna! Ce faci?” (2010), in regia lui Alexandru Maftei, va incheia saptamana filmelor romanesti la TVR 2 duminica, 2 decembrie, la ora 23.10.

Telespectatorii pasionati de productiile anilor ’80-’90 pot revedea trei dintre filmele regizate de Nicolae Corjos, productii care au facut istorie in randul cinefililor. “Liceenii” (1987) si “Liceenii rock’n roll” (1992), cu Stefan Banica Jr., Oana Sarbu, Mihai Constantin si Tamara Buciuceanu, vor putea fi urmarite sambata, 1 Decembrie, de la ora 11.10 si, respectiv, de la ora 14.10. Duminica, 2 decembrie, de la ora 14.10, ii veti putea revedea pe Tamara Buciuceanu si pe Ion Caramitru in “Extemporal la dirigentie” (1987).

Totodata, in ajunul Zilei Nationale a Romaniei (vineri, 30 noiembrie, ora 17.00), TVR 2 va invita sa urmariti in premiera filmul documentar “Un secol pentru Romania”, in care redescoperim alaturi de istoricul Adrian Cioroianu drumul pe care l-a parcurs Romania in ultimul secol. Filmul va putea fi urmarit simultan si pe portalul video al Televiziunii Romane – www.tvrplus.ro, in sectiunea Live.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.