“Cinci eroi de legenda” lupta pentru salvarea sperantei

Filmul de animatie 3D “Cinci eroi de legenda/Rise of the Guardians”, in regia lui Peter Ramsey, distribuit la noi de Ro Image, a avut premiera in Romania pe 30 noiembrie si va asteapta in cinematografe pentru o incursiune pe taramul magic al persoanjelor copilariei. Mos Craciun, Mos Ene, Iepurele de Paste, Zana Maseluta si Jack Ger isi unesc fortele pentru a se opune intunericului si fricii pe care Bezna (Pitch Black, pe numele original) vrea sa le instaureze in inimile copiilor.

Cand Pitch Black ameninta sa transforme visele in cosmaruri si sa instaureze domnia fricii printre cei mici, patru eroi de legenda, responsabili cu pastrarea inocentei copilariei se pregatesc sa-i vina de hac maleficului personaj. Insa Omul din Luna, care troneaza asupra tuturor, le numeste un nou partener gardian in persoana iresponsabilului si jucausului Jack Frost, pentru a creste astfel fortele Binelui. Cum insa Jack al nostru e invizibil, pentru ca nimeni nu crede in el (desi el este cel care aduce zapada si spiritul iernii printre copii), personajul trebuie nu doar sa dea o mana de ajutor in lupta contra lui Pitch, ci si sa afle cine este, de unde vine si care este rolul sau pe pamant.

Alec Baldwin isi imprumuta vocea lui North, Mosul tatuat si impunator, dar cu un suflet de aur, care ii coordoneaza pe ceilalti eroi si care isi conduce sania depasind limita legala de viteza si bagandu-si in sperieti amicii, iar Hugh Jackman este Iepurele de Paste, care prefera sa se deplaseze prin tunelurile sapate de el decat sa zboare cu sania descreieratului Mos Craciun, care nu are nicio grija pentru siguranta pasagerilor sai.

“In mintea mea, Mos Craciun este o combinatie de personalitati. E un soi de magician, cam ca Vrajitorul din Oz. E forte binevoitor, cam ca profesorul indragit de toata lumea, si are cele mai bune intentii fata de copii. Pe plan mai uman, e obsedat sa i se recunoasca meritele pentru orice face. Vrea sa se asigure ca toată lumea stie ca Mosu’ e sefu’. Se cearta mereu cu Iepurasul de Paste despre ce e mai important, Craciunul sau Pastele. In aceasta privinta, seamana cu Donald Trump.”, a declarat Alec Baldwin despre personajul sau. Cat despre Hugh Jackman, acesta a precizat ca Iepurele sau este “un tip foarte smecher, o combinatie intre Indiana Jones si Steve Irwin. Protejeaza natura, e as la arte marțiale si e extrem de puternic.[..] A fost excelent ca mi s-a permis sa-i dau o voce de australian irascibil, dur, un pic morocanos, si care nu-si pierde timpul cu nimicuri. Are o treaba de facut si o s-o duca la bun sfarsit, orice s-ar intampla.”

Desi am depasit de mult varsta la care credeam ca Mos Craciun vine pe horn, iar Mos Ene intra in fiecare seara printr-o gaura de la perdeaua aflata in camera bunicii, m-am emotionat vazand “Cinci eroi de legenda” pentru ca, pana la urma, oricat de mari si de responsabili am fi, tot ne bucuram de o poveste frumos spusa si ne amintim cu drag de personajele care ne-au marcat copilaria. Si chiar daca nu mai asteptam ca Zana Maseluta sa vina si sa ne ia dintii de lapte de sub perna, tot avem nevoie de sperante, de bucurie si de putina magie in vietile noastre de adulti. 🙂

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *