Spectacol unicat: “O noapte furtunoasa – Viceversa”

Publicul buzoian este invitat la spectacolul cu piesa “O noapte furtunoasa – Viceversa”, ce va avea loc vineri, 14 decembrie 2012, de la ora 19.00, la sala Consiliului Judetean Buzau, din bulevardul Nicolae Balcescu. Spectacolul este realizat cu sustinerea canalului documentar Viasat History.

Adaptarea dupa piesa ”O noapte furtunoasa” de I.L.Caragiale, realizata de regizorul si dramaturgul Stefanis Lupu, este o comedie moderna, repozitionata in prezent, in care ineditul montarii si al interpretarii actoricesti capteaza imediat interesul spectatorilor, carora le ofera o viziune noua asupra unei realitati clasice, descrisa de Caragiale.

Abordarea este ea insasi o premiera in teatrul romanesc, noutatea absoluta fiind aceea ca partiturile personajelor sunt inversate: personajele feminine devin masculine şi invers. Astfel, Rica Venturiano devine acum Rita Venturiano, un personaj plin de aplomb si tupeu – aparent – punand sub semnul intrebarii convenţionala suprematie masculina in relatia traditionala barbat-femeie. Si Chiriac este supus transformarii, devenind Chira, dand un nou sens transcenderii relatiilor sentimentale şi o forţa speciala personajului. Veta devine Vily, barbatul care aparent “consimte la onoarea de familista” a consoartei sale, dar, in fapt, are grija doar de propriile placeri.

Textul este sustinut de o distributie de clasa:

Madam Dumitra (Jupan Dumitrache) – Mihaela Coveseanu
Vily (Veta) – Cristian Martin
Zizi (Zita) – Iulian Ilinca
Chira (Chiriac) – Veronica Popescu
Rita Venturiano (Rica Venturiano) – Alexandra Timofte
Coana Nina (Nae Ipingescu) – Claudia Croitoru
Spira (Spiridon) – Smaranda Gabudeanu

Biletele se pot achizitiona de la agentia de bilete a Teatrului George Ciprian Buzau. Pretul biletelor este de 35 lei, iar elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de reduceri substantiale – pentru aceste categorii, biletele costa doar 20 de lei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.