Gala Poeziei Romane 2012 se vede in premiera la TVR 2

TVR 2 difuzeaza in premiera, duminica, 13 ianuarie, de la ora 15.00, cea de-a doua editie a Galei Poeziei Romane Contemporane, organizata in luna noiembrie a anului trecut de Uniunea Scriitorilor din Romania. Evenimentul poate fi urmarit si pe portalul video al Televiziunii Romane www.tvrplus.ro (de la ora 15.00) si pe TVR HD (de la ora 16.00).

Amfitrionul galei este, si la aceasta a doua editie, criticul literar Nicolae Manolescu, presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania. Cea de-a doua editie a Galei s-a desfasurat sub cupola Ateneului Roman si a reunit 16 dintre cei mai apreciati poeti romani contemporani. Printre cei prezenti in cadrul evenimentului s-au numarat Mircea Cartarescu, Marta Petreu, Emil Brumaru, Angela Marinescu, Liviu Ioan Stoiciu si Nicolae Prelipceanu.

Invitatul special al galei a fost maestrul Ion Caramitru care a recitat poemul “Oul dogmatic” de Ion Barbu. A fost prezenta si muzica de cea mai buna calitate prin membrii formatiei Domnisoara Pogany, care au punctat cu sensibilitate universul sonor al evenimentului.

Emisiunea TVR dedicata acestei intalniri culturale reprezinta o reflectare pentru publicul larg a poeziei romane contemporane de cea mai buna calitate, redefinind astfel locul si rolul poeziei in lumea de azi, revitalizand-o si readucand-o in atentia cititorilor si a publicului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *