“Les Misérables” si “Argo” sunt cele mai bune filme la Globul de Aur 2013

Editia cu numarul 70 a Premiilor Globul de Aur, transmisa in direct din Los Angeles de HBO, a adus cu sine distinctiile anuale oferite de HFPA, care au fost inmanate in noaptea de 13 spre 14 ianuarie, incepand cu ora 3.00 (ora Romaniei). “Les Misérables” si “Argo” au luat cele mai ravnite premii, pentru Cel mai bun film – comedie/musical, respectiv Cel mai bun film – drama.

Ceremonia a inceput cu decernarea premiului pentru Cel mai bun actor in rol secundar, distinctie castigata de Christoph Waltz pentru prestatia din “Django Unchained”. “Quentin, recunostinta mea pentru tine nu poate fi exprimata in cuvinte”, a spus actorul, care a multumit emotionat tuturor celor care au facut posibila primirea acestui premiu. A urmat imediat premiul pentru Cea mai buna actrita intr-un rol secundar intr-o miniserie TVMaggie Smith in “Downton Abbey”.

Cea mai buna miniserie sau film TV a fost desemnat “Game Change”, iar Cea mai buna actrita intr-o miniserie sau film tv este Julianne Moore in “Game Change”, care a spus ca e cel mai frumos rol al ei si a multumit tuturor celor care au ajutat-o sa intre bine in rol si i-au fost alaturi.

Cel mai bun actor intr-un serial TV – drama este Damian Lewis in “Homeland”, care astfel a luat primul sau Glob de Aur, pe care i l-a dedicat mamei sale care nu mai este printre noi. Tot Salma Hayek si Paul Rudd au inmanat apoi Globul pentru Cel mai bun serial tv – drama echipei de la “Homeland”.

Globul de Aur pentru Cea mai buna coloana sonora i-a revenit compozitorului canadian Mychael Danna pentru muzica din “Life of Pi”. Cel mai bun cantec original este “Skyfall”, compus de Adele si Paul Epworth pentru “Skyfall”, Adele acceptand emotionata premiul, dupa care a strigat de cateva ori “O, Doamne, o, Doamne, nu ma asteptam la asta!” 🙂

Cel mai bun actor intr-o miniserie este Kevin Costner in “Hatfields and McCoys”, care a tinut sa multumeasca si romanilor pentru acest premiu (miniseria a fost filmata in Romania).

Premiul pentru Cea mai buna actrita – comedie a mers la Jennifer Lawrence in “Silver Linings Playbook”, care imediat ce a urcat pe scena a spus, privind statueta: “Si-acum…. cum se zice? Am batut-o pe Meryl Streep!!” 🙂 – care a fost si ea nominalizata la aceeasi categorie pentru rolul din “Hope Springs”.

Globul de Aur pentru Cel mai bun actor in rol secundar intr-o miniserie sau film TV a mers la Ed Harris in “Game Change”, iar cel pentru Cea mai buna actrita in rol secundar la Anne Hathaway pentru “Les Misérables”, care a declarat aproape plangand ca o sa-l foloseasca drept arma impotriva indoielii de sine. 🙂

Cel mai bun scenariu este al filmului “Django Unchained”, realizat de Quentin Tarantino, care a spus ca tocmai i s-a facut “o afurisita de surpriza” cu acest premiu si a multumit actorilor care i-au interpretat scenariul asa cum trebuia si prietenilor carora le citeste de fiecare data scenariile pe masura ce le scrie. 🙂 Cel mai bun actor intr-un serial de comedie este Don Cheadle in “House of Lies”, care a castigat astfel al doilea Glob de Aur din cariera.

Sylvester Stallone si Arnold Schwarzenegger au prezentat Globul de Aur pentru Cel mai bun film strain “pentru ca engleza e o limba straina pentru ambii”, a precizat Arnie. 🙂 Premiul s-a dus la pelicula austriaca “Amour”, in regia lui Michael Haneke, care a si urcat pe scena pentru a-l accepta. Cea mai buna actrita intr-un serial de drama este Claire Danes, care a adus astfel inca un premiu pentru “Homeland”.

Sacha Baron Cohen a anuntat Cel mai bun film de animatie si anume “Brave”, premiul fiind ridicat de regizorul Mark Andrews care si-a inceput multumirile dupa un “Holy Cow!” plin de uimire. 🙂 Prima nominalizare i-a dus Lenei Dunham din “Girls” si primul Glob de Aur pentru Cea mai buna actrita intr-un serial de comedie.

Premiul Cecil B. DeMille a fost inmanat de Robert Downey Jr. actritei Jodie Foster, pentru uimitoarea cariera cinematografica de aproape 50 de ani. “In aceasta seara ma simt ca regina balului”, a marturisit actrita, care a jucat pentru prima oara intr-o reclama la varsta de 3 ani, multumindu-le colegilor de breasla pentru toti anii petrecuti impreuna, prietenilor si familiei.

Ben Affleck a fost aplaudat in picioare pentru Globul de Aur primit in calitate de Cel mai bun regizor pentru “Argo”, distinctie acceptata cu mare emotie si cu multe multumiri adresate echipei filmului “Argo”, celor care i-au acordat premiul, asezandu-l astfel alaturi de alte personalitati ale filmului si familiei sale. Cel mai bun serial de comedie sau musical a fost desemnat “Girls”, o productie HBO, creata de Lena Dunham.

Premiul pentru Cel mai bun actor intr-o comedie sau musical i-a revenit lui Hugh Jackman pentru interpretarea lui Jean Valjean in “Les Misérables”. La primirea statuetei, actorul a declarat ca filmul a fost un proiect facut din pasiune si a tinut sa transmita celui sau celei care i-a furat bicicleta in timp ce dadea proba pentru aceasta pelicula ca nu e suparat pe el sau ea. 🙂 Dustin Hoffman a anuntat apoi premiul pentru Cel mai bun film – comedie sau musical, castigat conform previziunilor de “Les Misérables”.

George Clooney a oferit premiul pentru Cea mai buna actrita intr-o drama Jessicai Chastain, pentru rolul din “Zero Dark Thirty”, care a acceptat premiul spunand ca este un vis devenit realitate. Cel mai bun actor intr-o drama este Daniel Day-Lewis, pentru rolul din “Lincoln”, care a declarat ca e mandru sa se afle printre asemenea nominalizati de vaza, multumind apoi in mod special regizorului Steven Spielberg pentru ca i-a oferit o experienta pe care o va pretui pentru tot restul vietii.

“Argo” a luat Globul de Aur pentru Cel mai bun film – drama, spre socul si bucuria echipei, ai carei membri au urcat pe scena vizibil emotionati si au dedicat premiul diplomatilor americani.

Varianta editata si subtitrata a ceremoniei va fi difuzata de HBO marti, 15 ianuarie, de la ora 20.00.

Share

2 thoughts on ““Les Misérables” si “Argo” sunt cele mai bune filme la Globul de Aur 2013

  1. Mizerabilii este filmul meu preferat, si Hugh Jackman este un actor nemaipomenit, printre preferatii mei de la Hollywood. Sper sa vedem si alte filme bune de acest gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *