“Rataciri”, picaturi de viata si moarte

Pe Horatiu Malaele il stiti cu totii fie de la teatru, fie de la tv, insa probabil ca nu toata lumea stie ca Horatiu Malaele, pe langa faptul ca e un actor cum putini sunt, mai si deseneaza, mai si scrie. In carticica aparuta la Editura Allfa intitulata "Rataciri" aveti ocazia sa cititi cateva povestiri si vorbe de duh ale autorului si, dupa caz, sa zambiti, sa deveniti curiosi sau sa va intristati.

Inceputa cu o poveste despre copilarie si incheiata cu cateva versuri despre moarte (“Obosita-n balarii,/Ofta Moartea:/C’est la vie!”), cartea este alcatuita din povestiri de o pagina-doua, poezii si vorbe de duh care par a fi desprinse din viata de actor a lui Horatiu Malaele, din viata personala si din povestile auzite la randul lui de autor insusi.

Intamplari revelatoare din copilarie, consideratii despre necazuri si bucurii, cele 10 porunci rescrise (ultima fiind pe post de concluzie: “Daca nu reusesti, modeleaza-ti existenta dupa principiul “Nu se intampla decat ceea ce trebuie sa se intample”. Este o dura, dar relaxanta fatalitate.”), texte calde dedicate oamenilor care au marcat existenta autorului (George Constantin, Victor Rebengiuc) umplu cu candoare cele 80 si ceva de pagini ale volumului pe care, dupa ce-l termini, simti ca ai devenit posesorul unei mici parti din ceea ce este un om complex si un actor care simte si transmite simtirea lui mai departe.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *