“Pozitia copilului” va avea premiera la Berlinale

Premiera mondiala a celui mai asteptat film romanesc de inceput de an, “Pozitia copilului”, in regia lui Calin Peter Netzer, se va desfasura pe 11 februarie, la ora 15.30 (16.30, ora Romaniei), in competitia Festivalului International de Film de la Berlin. Proiectia oficiala a filmului va avea loc la Berlinale Palast in prezenta actorilor, a regizorului si a unor membri ai echipei.

“Pozitia copilului” este singura productie romaneasca dintre cele 19 titluri care concureaza pentru trofeele celei de-a 63-a editii a festivalului.

Cel de-al treilea lungmetraj al lui Calin Peter Netzer dupa multi-premiatele “Maria” (2003) si “Medalia de onoare” (2010), filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. Pelicula este, totodata, o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan si vorbeste despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi. Scenariul este semnat de Razvan Radulescu si Calin Peter Netzer. “Pozitia copilului” va intra pe marile ecrane din Romania pe 8 martie, distribuit de Parada Film.

Foto: Cos Aelenei

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *