Haggard si Xandria reprezinta Germania pe scena ARTmania 2013

La ARTmania Sibiu, in acest an, publicul se va intalni in premiera cu doua dintre cele mai indragite trupe ale genului symphonic metal: Haggard, ansamblul care a transformat perceptia generala despre muzica metal prin compozitiile lor cu tenta clasica, renascentista si medievala va fi adaugat pe afisul festivalului impreuna cu Xandria, trupa germana care reuseste sa imbine cu mare succes rock-ul modern si tonalitatile muzice mistice.

Asadar, vineri, 9 august, vom asculta Haggard si Amaranthe in Piata Mare, iar sambata vom fi alaturi de Orphaned Land si Xandria.

In peste 20 de ani de activitate, Haggard a sustinut concerte extraordinare in toata lumea si a cucerit un numar impresionant de fani. Ansamblul muzical eclectic Haggard este condus de Asis Nasseri, un artist exceptional de origine afgano-germana, care compune toate piesele, canta la chitara, percutii si voce.

“Tales of Ithiria”, cel mai recent material discografic, descrie o poveste fantastica scrisa de liderul formatiei, interpretata in engleza, germana, italiana, latina si spaniola. Albumul este concentrat pe segmentele narative impletite armonios cu aranjamente orchestrale impecabile si interventii corale desavarsite.

O premiera pentru Romania, pe scena din Piata Mare, Xandria vine la Sibiu intr-o noua formula, cu Steven Wussow la bas si Manuela Kraller ca solista, ea activand in trecut ca soprana in cadrul ansamblului Haggard. Albumul oficial de debut, “Kill the Sun”, lansat la Drakkar Records in luna mai 2003, a fost apreciat la nivel mondial, atat din punct de vedere muzical, cat si liric.

Xandria va urca pe scena Festivalului ARTmania 2013, promovand cel mai nou material de studio, “Neverworld’s End”. Spre deosebire de primii sai zece ani, cand Xandria avea un stil ce se apropia mai mult de stilul gothic metal cu influente electro, “Neverworld’s End” aduce o schimbare majora in sound-ul trupei, ajungand la un nivel mai inalt de complexitate in zona muzicii symphonic metal.

Biletele si abonamentele pentru Festivalul ARTmania Sibiu 2013 pot fi achizitionate de pe shop.artmania.ro din orice tara, iar pentru publicul din Romania acestea sunt disponibile si in reteaua Eventim si pe myticket.ro, la pretul de 80 lei/abonament si 70 lei/zi, pana la sfarsitul lunii februarie, ajungand la 150 lei/abonament si 100 lei/zi in perioada festivalului.

Urmariti www.artmaniafestival.ro si facebook.com/ARTmania.Festival pentru a afla ultimele noutati.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *