Romanul “Frati de cruce” a aparut pe Strada Fictiunii

“Frati de cruce”, de Ingvar Ambjørnsen, unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati autori norvegieni contemporani, a aparut de curand in colectia Strada Fictiunii, traducere din limba germana de Monica-Livia Grigore. Romanul sta la baza filmului “Elling”, nominalizat la Oscar, categoria Cel mai bun film strain, in 2002.

“Frati de cruce” este o poveste tragi-comica despre o prietenie neobisnuita, dar atat de profund umana, incat a transgresat de mult granitele literaturii pentru a se aseza nu numai intr-un bestseller international, ci si intr-un film nominalizat la Oscar sau in piese de teatru care se joaca cu casa inchisa de pe Broadway pana in Bucuresti.

“Ambjørnsen creeaza, din incercarea lui Elling de a se integra in lumea din afara coconului protector al casei sale, o comedie duioasa, desi niciodata siropoasa. Il inzestreaza pe Elling cu o voce copilaresc de directa, careia ii adauga insa un strop de furie, suficient cat sa transforme tonul cartii intr-unul captivant si excentric.” (The Guardian)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *