Elena Calapereanu trece “Dincolo de vis”

Vernisajul expozitiei “Dincolo de vis”, o noua colectie de pictura suprarealista realizata de Elena Calapereanu, va avea loc pe 22 februarie, de la ora 19.00, in foaierul Universitatii Populare “Ioan I. Dalles”. Artista se afla la cea de-a doua expozitie a sa, dupa ce, in 2011, si-a facut debutul pe scena pictorilor romani cu expozitia “Intre vis si realitate”. Evenimentul de anul acesta va cuprinde si un moment artistic sustinut de cunoscutul magician Andrei Teasca.

“Dincolo de vis”, expozitia la al carei vernisaj sunt asteptati toti pasionatii de pictura, vine ca o continuare fireasca a primei serii de tablouri suprarealiste, “Intre vis si realitate”, realizata de Elena Calapereanu in urma cu doi ani, sub indrumarea artistilor Rodica si Constantin Sultana, la Atelierul de Creatie Sultana.

Pastrand aceeasi nota personala si dezvoltand, deja, un stil propriu, expozitia de anul acesta aduce in lumina reflectoarelor peste 50 de tablouri realizate in tempera si ulei pe panza, cu diferite dimensiuni si teme.

“Tablourile pleaca de la experiente personale. Noutatea consta in incercarea de a face asocieri neobisnuite intre obiecte comune. Am recompus in aceste picturi o realitate diferita, care evoca optiunile subconstientului. Am extras obiectele din sistemul logic al perceptiei si le-am folosit ca simboluri pentru a pune in discutie consumerismul, angrenarea omului contemporan in mecanisme sociale, inertia unor conexiuni false in mirajul virtual”, a declarat Elena Calapereanu.

La vernisaj, cei prezenti vor avea si sansa de a castiga un tablou realizat special pentru aceasta ocazie de artista. Castigatorul va fi desemnat prin tragere la sorti si va primi tabloul in cadrul unui moment artistic realizat de Andrei Teasca, fondator al Teatrului de Magie, al Academiei de Magie si Presedintele Federatiei Romane de Iluzionism si Magie.

Accesul vizitatorilor la expozitia “Dincolo de vis” se va face incepand din 22 februarie pana pe 12 martie, in fiecare zi, intre orele 09.00-16.00, la sediul Salii Dalles, din Bd. Nicolae Balcescu, Nr. 18.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *