Se lanseaza “Ali si Nino”, o nemuritoare poveste de dragoste

Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL, si Ambasada Republicii Azerbaidjan in Romania va invita la prezentarea romanului “Ali si Nino”, de Kurban Said, marti 5 martie, incepand cu ora 19.00, la Hotel Crowne Plaza, sala Crown Ballroom. “Ali si Nino” a aparut de curand in colectia Iubiri de altadata (coordonator Viorel Zaicu), traducere din limba rusa si note de Antoaneta Olteanu. Traducerea a fost realizata cu sprijinul Ambasadei Republicii Azerbaidjan in Romania.

Invitati la eveniment sunt: E.S. Domnul Dr. Eldar Hasanov, ambasadorul Republicii Azerbaidjan in Romania, Viorel Zaicu (director editorial, Grupul editorial ALL) si Antoaneta Olteanu.

Aparut in 1937, "Ali si Nino" este considerat unul dintre cele mai frumoase romane de dragoste si a fost tradus in peste 30 de limbi. Kurban Said este pseudonimul lui Lev Nussimbaum (1905-1942), scriitor evreu nascut la Kiev, in Ucraina, care s-a reinventat ca musulman sub pseudonimele Essad Bey si Kurban Said. A scris despre subiecte putin cunoscute vest-europenilor la acea vreme: regiunea Caucazului, Imperiul Rus, Revolutia Bolsevica, petrolul recent desoperit, Islamul.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.