Interviu cu regizorul Jan Lauwers la TVR2

TVR 2 difuzeaza duminica, 10 martie, un documentar in doua episoade (de la ora 12.00 si, respectiv, de la ora 12.30) dedicat regizorului Jan Lauwers si trupei de teatru pe care acesta o conduce – Needcompany – prezenti pe scena editiei din 2012 a Festivalului de Teatru de la Sibiu. Materialul cuprinde un interviu special, acordat de Jan Lauwers realizatoarei Sanda Visan.

Jan Lauwers, unul dintre artistii de varf ai avangardei europene, a fost prezent in cadrul editiei a XIX-a a Festivalului International de Teatru de la Sibiu in dubla ipostaza – de creator de teatru si de film. Acesta a creat trupa Needcompany impreuna cu coregrafa Grace Ellen Barkey, care a putut fi remarcata si in distributia spectacolului „Casa Cerbilor”.

Jan Lauwers foloseste o paleta variata de tehnici moderne, pentru a construi un univers artistic unic: pictura, grafica, instalatie. La fel de interesant este si modul in care Jan Lauwers si trupa Needcompany folosesc diferite experiente sociale proprii, pentru a realiza o productie nonconformista. Acesta este si cazul spectacolului „Casa Cerbilor” („The Deer House”), prezentat la Sibiu, anul trecut.

Telespectatorii pasionati de teatru vor afla cum este primit de public un spectacol interpretat de actori din diferite colturi ale lumii, in care vocile se exprima in scena in mai multe limbi straine si vor afla cum a cucerit filmul „Goldfish Game”, care a fost realizat de trupa in doar doua luni de vacanta, atentia publicului la Festivalul de Film de la Venetia.

Comunicat TVR 2

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.