Ruxandra Sireteanu – 40 de ani de activitate la Nottara

“Teatrul a fost dragostea si chinul meu”, marturiseste actrita Ruxandra Sireteanu, care in aceasta perioada implineste 40 de ani de activitate in Teatrul Nottara. Cu aceasta ocazie, o puteti vedea in spectacolul “Nu vorbiti cu actorii”, de Tom Dudzick, in regia Dianei Lupescu, reprezentatie care va avea loc duminica 17 martie, la ora 19.00.

Fiica actorului Nicolae Sireteanu, de la care a mostenit talentul si dragostea pentru aceasta meserie, Ruxandra Sireteanu a debutat la zece ani, intr-o piesa ruseasca, alaturi de George Calboreanu si Geo Barton. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, la clasa profesorilor Ion Fintesteanu si Sanda Manu, dupa care a mers la Craiova pentru patru ani. Aici a fost Catarina din “O femeie indaratnica” de Shakespeare, Dorina in “Tartuffe” de Molière, Sura din “Egor Balaciov” de Gorki.

Nina Zarecinaia din “Pescarusul”, in regia lui Alexandru Colpaci, a adus-o la Teatrul de Stat din Oradea. Din 1972, este la Teatrul Nottara. Este casa ei, putem spune chiar si la propriu, pentru ca de peste 40 de ani locuiesc sub acelasi acoperis. In stagiunea actuala, o puteti vedea pe scena salii Horia Lovinescu a Teatrului Nottara in spectacolele “Titanic vals” de Tudor Musatescu, regia Dinu Cernescu si “Nu vorbiti cu actorii” de Tom Dudzick, regia Diana Lupescu.

Pentru informatii despre bilete, accesati www.nottara.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *