“Snitch” sau de ce e in stare un tata pentru fiul sau

Cand un tanar este arestat si inchis pentru trafic de droguri si il paste o pedeapsa cu inchisoarea de nu mai putin de 10 ani, tatal sau este este capabil de orice pentru a-l elibera. Acesta este subiectul dramei de actiune “Snitch/Capcana”, in regia lui Ric Roman Waugh, cu Dwayne Johnson in rolul principal, distribuit la noi de Ro Image.

Daca il stiti pe Dwayne Johnson din filme precum “The Scorpion King” si “Faster” sau din ringurile de wrestling, probabil ca va asteptati, asa cum am crezut si eu, sa il vedeti si in “Snitch” tot intr-un rol de luptator caruia nimic nu-i sta in cale. Desi este si aici un adevarat luptator, aceasta calitate se refera la puterea mentala a personajului si nu la cea fizica.

Interpretand un individ care are o afacere in domeniul constructiilor, actorul nu va avea ocazia sa cafteasca baietii rai, ba dimpotriva, va lua el insusi cateva dupa cap. Pentru ca John Matthews nu este un killer, ci un tata al carui fiu este arestat dupa ce i se insceneaza o preluare de droguri, pe care chipurile ar fi incercat sa le vanda apoi. Singura varianta pentru a nu face 10 ani de inchisoare este sa insceneze si el cuiva acelasi lucru, Brigada americana antidrog (DEA) incercand astfel sa prinda cat mai multi dintre liderii traficantilor de droguri. Cum tanarul nu este de acord sa-si arunce in inchisoare colegii de facultate care fumau cate o marijuana din curtea parintilor, tatal sau decide sa se infiltreze el insusi in universul local al traficantilor si sa ii dea pe mana politiei pe mai-marii acestora.

Bazat pe fapte reale, filmul lui Ric Roman Waugh aduce in atentia lumii intregi felul in care lucreaza DEA-ul si faptul ca pedeapsa pentru trafic de droguri (fie el real sau inscenat) este mult mai mare decat pentru alte infractiuni poate chiar mai grave. In ceea ce-l priveste pe Dwayne Johnson, actorul ii da viata cu mult realism acestui tata disperat, practic un om simplu, fara pregatire militara, care are curajul si taria interioara sa ia libertatea fiului sau in propriile maini si, fara sa se lase descurajat nicio clipa si urmandu-si neabatut scopul, sa aduca in fata legii nu doar un mic traficant local, ci unul dintre cei mai cautati capi ai drogurilor.

“Snitch” a intrat in cinematografele din Romania pe 8 martie si merita vazut atat pentru subiectul abordat si realizarea neasteptat de realista, cat si pentru emotiile pe care le trezeste in privitor – si probabil ca tatii care vor urmari filmul vor intelege cel mai bine prin ce trece personajul principal in incercarea de a-si vedea fiul din nou acasa.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.