De la cinste la dizgratie si invers: “G.I. Joe: Represalii”

Dupa ce anul 2009 a adus filmul de actiune “G.I. Joe: Ascensiunea Cobrei”, 2013 vine cu o continuare care duce mai departe povestea: “G.I. Joe: Represalii/G.I. Joe: Retaliation”, in regia lui Jon M. Chu. De data aceasta, pe langa amenintarea Cobrei, soldatii au de infruntat pericole din interior, generate chiar de catre organul care ar trebui sa ii apere: guvernul.

Toate problemele soldatilor Joe incep in momentul in care baza lor din desert este spulberata in urma unui atac aerian, iar din toata trupa mai raman trei insi: Roadblock (Dwayne Johnson), care se transforma in lider, dupa ce Duke, seful lor din primul film este ucis, Flint si Lady Jaye. Mai mult, predesintele SUA, care de fapt nu e presedintele SUA, declara in fata lumii intregi ca soldatii Joe sunt niste tradatori a caror trupa a fost desfiintata, asa incat cei trei nu pot nici sa se intoarca acasa, nici sa iasa in lume.

Insa, din garajul lor de la periferie, pus la dispozitie de prieteni vechi, bazandu-se pe inteligenta si experienta de lupta pe care o au si pe ajutorul nepretuit al generalului Joe Colton (Bruce Willis), cel care de altfel a dat numele trupei – si a carui casa draguta si aranjata este burdusita cu arme si costume dosite pe sub aragaz, in dulapurile de la bucatarie si prin cele de haine – dar si pe alianta surprinzatoare cu Storm Shadow, reusesc sa indrepte mersul lucrurilor, scapand America de un presedinte fals, salvand lumea intreaga de la distrugere si recastingandu-si astfel onoarea pierduta.

N-oi fi eu mare fana a filmelor de actiune, dar tot recunosc unul decent cand il vad: “G.I. Joe: Represalii” in 3D are ce-i trebuie: personaje “bune”, curajoase si loiale gata sa-si dea si viata pentru idealuri nobile, personaje negative care isi urmaresc necrutator scopurile meschine, umor simplu, dar nu simplist si interpretari credibile din partea personajelor care conteaza, efecte speciale care te fac sa-ti feresti capul din fata obiectelor contondente care par ca zboara catre tine sau sa inchizi ochii in fata insectelor mecanice eliberate de dusmanii soldatilor si o doza binevenita de science fiction.

Multumim Ro Image pentru invitatia la avanpremiera, premiera internationala si nationala a filmului va avea loc pe 29 martie.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.