Colorimetrul Cultural incurajeaza studentii sa se exprime prin arta

Organizatia studenteasca Voluntari pentru Idei si Proiecte da startul primei editii Colorimetrul Cultural, un proiect prin care se dezvolta, premiaza si promoveaza cei mai buni studenti care au un mesaj de exprimat prin arta pe tema istoriei Bucurestiului. In perioada 10 – 14 aprilie, Colorimetrul Cultural aduce laolalta studentii pasionati de film, fotografie, desen si pictura, lideri de opinie, initiatori de proiecte de succes si specialisti din domeniul cultural-urban pe plan local si international, pentru a dezbate si experimenta metodele prin care participantii pot lua atitudine si responsabilitate prin arta.

Astfel, studentii au ocazia de a se inscrie la concurs prin rezolvarea temei propuse: reinterpretarea prin arta a unei istorii sau povesti a Cartierului Cotroceni sau a Cartierului Evreiesc. Acestia se vor putea inscrie pe echipe sau individual si vor putea opta pentru unul dintre mijloacele de exprimare artistica: film, fotografie, desen sau pictura.

Un juriu de specialitate ii va selecta pe cei aproximativ 45 de finalisti, care timp de 4 zile vor explora printr-o serie de ateliere si dezbateri potentialul cultural-urban al Bucurestiului impreuna cu invitatii profesionisti din domeniu. In final, lucrarile alese de pe fiecare categorie vor intra in a doua etapa de jurizare, cele mai bune fiind premiate fiecare cu cate 500 de euro. Pentru locurile II si III se ofera premii in produse. Studentii vor beneficia de vizibilitate in randul publicului bucurestean prin expozitia finala intr-un spatiu public central surpriza.

In acest mod, Colorimetrul Cultural va imbina creativitatea si talentul studentilor cu capacitatea educativa a artei, pentru a realiza o campanie de revalorificare a culturii Bucurestiului.
Studentii care vor sa faca diferenta prin arta sunt asteptati in perioada 10 – 14 aprilie la proiectul manifest. Formularul de aplicare, alaturi de alte detalii despre proiect se gasesc pe www.colorimetrulcultural.ro. Data limita de aplicare este 6 aprilie.

Colorimetrul Cultural este un proiect organizat de comunitatea Leadership Development, care apartine organizatiei VIP Romania.
Voluntari pentru Idei si Proiecte Romania este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, bazata pe voluntariat si alcatuita exclusiv din studenti. De 14 ani organizeaza anual peste 10 programe si proiecte de dezvoltare personala pentru studentii si masteranzii din Romania, programe sustinute de companii, mass-media si statul roman.

Comunicat Colorimterul Cultural

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.