Incep inscrierile pentru “100, 1.000, 1.000.000 de povesti”

Teatrul Ion Creanga anunta inscrierile pentru cea de-a IX-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii “100, 1.000, 1.000.000 de povesti”, care va avea loc in perioada 28 septembrie – 5 octombrie a.c. Ca recunoastere a valorii sale, festivalul a primit titulatura de Festival ASSITEJ – Asociatia Internationala a Teatrelor pentru Copii si Tineret – cea mai prestigioasa organizatie mondiala de profil.

Initiat in anul 2005, de catre Cornel Todea, festivalul isi propune sa fie un program complex de educatie teatrala, culturalizare si formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru: spectacole pentru copii, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri si ateliere de teatru pentru copii.

Festivalul se adreseaza, intr-o foarte mare masura, si creatorilor profesionisti ai spectacolelor pentru copii – actori, regizori, scenografi -, cadrelor didactice si parintilor, specialistilor din diverse domenii de activitate, implicati in educarea tinerei generatii, precum si tuturor acelora care recunosc rolul teatrului si al artei, in formarea personalitatii umane.

Anul acesta, Festivalul International de Teatru pentru Copii “100, 1.000, 1.000.000 de povesti”, va avea loc in perioada 28 septembrie – 5 octombrie si nu are caracter competitiv. Toate trupele profesioniste de spectacole pentru copii, din tara si din strainatate, pot solicita prezenta lor in cadrul evenimentului, iar inscrierea se va face pe baza expedierii, la adresa organizatorilor Festivalului, a formularului de aplicatie descarcat de pe www.fitc.ro si a unui dvd/link cu inregistrarea spectacolului propus, a fisei tehnice. In urma vizionarii inregistrarii spectacolelor, un juriu alcatuit din profesionisti ai teatrului pentru copii va stabili spectacolele care vor participa la cea de a IX-a editie a Festivalului. Termenul limita de trimitere a aplicatiilor este 15 mai 2013.

Mai multe informatii despre editia de anul acesta a Festivalului si modalitatea de inscriere gasiti pe site-ul www.fitc.ro sau www.teatrulioncreanga.ro, sectiunea Noutati. Coorganizatori si finantatori sunt Primaria Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti si UNITER.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.