Trage tare si te scoti! Sau nu?

“Trage tare si te scoti” este motto-ul pe care instructorul de fitness Daniel Lugo il aplica zi de zi si care il motiveaza sa vina la munca, unde ii ajuta si pe altii sa obtina corpuri aproape de perfectiune, asa cum este al lui. Dar intr-o zi, satul sa tot traga de fiare si sa-i scape de grasime pe clienti, Daniel pune la cale un plan periculos.

Realizat dupa fapte reale, ceea ce da da si mai multa greutate peliculei, “Trage tare si te scoti/Pain & Gain” este o comedie de actiune care la un moment dat o da in crima, incat nu mai stii daca sa razi de prostia personajelor principale si de superficialitatea cu care trateaza orice sau sa te ingrozesti de ce au putut face in realitate cativa insi dornici sa faca saltul de la “neica nimeni” la oameni cu stare si prestanta in comunitate.

Alcatuit din instructorul Daniel (Mark Wahlberg), care de altfel e si creierul operatiunii, din prietenul sau Adrian (Anthony Mackie), culturist cu o pasiune pentru femeile obeze si din evlaviosul Paul (Dwayne Johnson), care a iesit din inchisoare si nu prea stie de ce sa se apuce in viata din afara gratiilor, trio-ul american il rapeste pe bogatasul columbian Victor Kershaw, client al salii unde antrena Daniel. Cum cei trei sunt atat de saraci cu duhul incat nu sunt in stare sa faca o rapire ca la carte, victima isi da seama rapid cu cine are de-a face, ceea ce nu-i impiedica pe rapitori sa il tortureze pana ce omul le da in scris toata averea. Destepti cum sunt, insa, Daniel, Adrian si Paul nu reusesc sa-l ucida dupa ce termina cu el, asa ca individul proaspat saracit si lasat balta de politia din Miami, care il crede un sarit de pe fix, apeleaza la serviciile unui fost detectiv dispus sa ii creada povestea. Si de aici incep necazurile celor trei proaspat imbogatiti…

Condus de pasiunea pentru materialele video motivationale pe care le urmareste constant la TV, Daniel este motorul actiunii, in incercarea de a-si dovedi siesi si lumii intregi ca este un om de actiune (“a DO-er”, asa cum spune mentorul sau) si nu un papa-lapte pe care viata il duce unde vrea ea (“a DON’T-er”). Insa acest indrumar spre actiune propovaduit de casetele motivationale, bune in esenta, este inteles gresit de intelectul redus al culturistului si aplicat si mai gresit, de unde si toate necazurile in care intra ulterior.

Regizorul Michael Bay (“Armageddon”, “The Island”, seria “Transformers”) reuseste sa faca din “Pain & Gain” un film atragator, suprinzator, amestecand cum spuneam comedia cu crima, gravitatea actiunilor lui Lugo & co fiind indulcita de umorul cu care este tratat totul, de felul in care cei trei sunt prezentati, nu ca niste infractori cruzi si duri, ci mai degraba ca niste naivi si inepti care, nereusind sa-si construiasca o viata buna prin propriile forte, au vrut sa o ia pe drumul scurt spre bunastare… si au esuat.

Filmul va avea premiera in cinematografele din Romania pe 3 mai si este distribuit de Ro Image.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.