Paste cultural la TVR 2

TVR 2 va invita in ziua de Paste, pe 5 mai, de la ora 18.10, sa urmariti programul „Maestrii – Despre muzica si alte nimicuri”, un concert-spectacol cu Dan Grigore si invitatii sai, care a avut loc pe scena Ateneului Roman, in data de 6 aprilie. Gazde au fost maestrul Dan Grigore si Marina Constantinescu, realizatoarea emisiunii „Nocturne” de la TVR 1.

Alaturi de ei, pe scena au urcat soprana Angela Gheorghiu, Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Victor Rebengiuc, Andrei Vieru, Mihai Brancoveanu si altii. Cele mai importante momente de la acest eveniment vor putea fi urmarite la TVR 2 duminica, 5 mai, de la ora 18.10. Emisiunea este difuzata simultan si pe TVR HD si online pe TVR+.

De la ora 22.30, sunteti invitati sa urmariti tot la TVR 2 filmul „Padureanca”, in regia lui Nicolae Margineanu. Capodopera a cinematografiei romanesti, filmul inspirat din nuvela lui Ioan Slavici ii are in distributie pe Victor Rebengiuc, Manuela Harabor si Adrian Pintea. Busuioc, un taran bogat, isi trimite fiul, pe Iorgovan, insotit de servitorul Sofron, sa caute oameni pentru a munci cu ziua la camp. Printre cei veniti la munca este si Simina, fiica de tarani saraci, de care se indragostesc nebuneste amandoi tinerii.

Concertul sustinut de Nigel Kennedy la Teatrul National din Cluj va fi difuzat pe TVR 2 de la ora 00.40. Supranumit si „copilul teribil al viorii” – Nigel Kennedy este unul dintre cei mai vanduti instrumentisti de muzica clasica. Este cunoscut si pentru faptul ca a incercat sa popularizeze in randul tinerilor muzica clasica, dar si pentru ca imbina indraznet pop-ul si jazz-ul. Violonistul britanic l-a avut ca professor pe Yehudi Menuhin care, la randul sau, l-a avut ca profesor pe George Enescu. TVR 2 a inregistrat recitalul si va difuza acum, in premieră, prima parte a spectacolului.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.