Iced Earth se intoarce in Romania in 2014, mai precis pe data de 28 ianuarie, pentru un nou show care va avea loc in Bucuresti, locatia si pretul biletelor urmand a fi anuntate, conform comunicatului oficial, in scurt timp. Evenimentul va fi organizat de Promusic Events si Maximum Rock Magazin (Producator Nelu Brindusan).

Iced Earth este o trupa care a ramas fidela „batranului” metal, intr-o perioada in care foarte multe formatii si-au pierdut esenta in tot felul de experimente fara substanta. Una dintre cele mai autentice formatii de metal, Iced Earth a fost infiinfata in 1985, in Tampa – Florida, creierul acesteia fiind chitaristul si compozitorul Jon Schaffer. Stilul formatiei se afla la intersectia sonoritatilor thrash metal, power metal, progressive metal si speed metal.

In 2011, formatia a sustinut primul concert in Romania, la Bucuresti, in The Silver Church Club, eveniment organizat de Promusic Events si Maximum Rock Magazin (Producator Nelu Brindusan). Atunci a fost „inaugurat” si noul vocalist al grupului, talentatul Stu Block, al carui timbru vocal unic a oferit un plus de expresivitate compozitiilor americanilor.