„Despre oameni si melci” si „Undeva la Palilula” au fost premiate la SEEFest

Doua productii Libra Film au fost premiate la cea de-a opta editie a Festivalului Filmului Sud-Est European- SEEFest care s-a desfasurat la Los Angeles in perioada 2-6 mai. „Despre oameni si melci” (foto), in regia lui Tudor Giurgiu, film care a marcat si deschiderea oficiala a festivalului, a primit Premiul Bridging the Borders pentru cel mai bun lungmetraj, iar filmul lui Silviu Purcarete, „Undeva la Palilula”, a fost recompensat cu trofeul pentru Cel mai bun lungmetraj de debut.

„Un film deopotriva grotesc si sublim, o farsa grandioasa despre absurditatea Romaniei comuniste, dar si despre absurditatea vietii de zi cu zi. Un film ambitios, neobosit si intens ce aminteste de Bunuel si de Pasolini; viziunea sa, cu totul unica, se apropie de ceea ce Gramschi ar fi putut numi drept „carnivalesque””, a fost descrierea data de juriu filmului „Undeva la Palilula”.

Aflat la a opta editie, SEEFest a devenit principalul promotor din California al filmelor provenite din tarile sud-est europene. Festivalul prezinta anual o selectie de titluri din regiunea sud-est europeana si sustine promovarea lor printr-o serie de seminarii, conferinte si alte evenimente organizate in timpul anului.

Prezenta Romaniei la festivalul de la Los Angeles a devenit deja o traditie, in trecut fiind difuzate si premiate filme ale unor nume precum Catalin Mitulescu, Calin Peter Netzer sau Alexandru Maftei.

„Despre oameni si melci” a adaugat recent in palmares si Mentiunea speciala pentru cel mai bun regizor la Festivalul International de Film si Muzica – MEDIAWAVE’2013, desfasurat in perioada 30 aprilie- 4 mai, la Komárom (Ungaria).

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.