Documentar despre un spectacol premiat, difuzat la TVR 2

Spectacolul “Calatoriile lui Gulliver”, in regia lui Silviu Purcarete, castigatorul premiului pentru cel mai bun spectacol in cadrul editiei cu numarul XXI a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din Romania – UNITER (de luni, 13 mai), este subiectul documentarului “Calatoriile lui Gulliver la Edinburgh”, pe care TVR 2 il difuzeaza in doua parti sambata, 18 mai, de la ora 17.00 (partea I) si de la ora 18.00 (partea a II-a). Programul poate fi urmarit simultan si online, pe portalul video al Televiziunii Romane – TVR+.

Documentarul realizat de Sanda Visan este dedicat prezentei acestui spectacol la Festivalul International de la Edinburgh de anul trecut. Trupa Teatrului National “Radu Stanca” din Sibiu a fost comisionata de Festivalul International de la Edinburgh, pentru a produce spectacolul “Calatoriile lui Gulliver”, in regia lui Silviu Purcarete. Piesa a fost jucata pe scena The King’s Theatre cu casa inchisa.

Silviu Purcarete a fost distins cu premiul “Herald Angel” la Edinburgh pentru montarea acestui spectacol, care aduce in scena o perspectiva cu totul originala asupra romanului scris de Jonathan Swift.

(Sursa foto: www.tnrs.ro)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *