Turneul “Bach to Basics” a trecut de jumatate

Turneul National Stradivarius Bach to Basics al violonistului Alexandru Tomescu a trecut de jumatate, iar succesele sale continua. Pana acum, sapte catedrale din tot atatea orase au fost neincapatoare pentru toti cei dornici sa asculte minunata muzica de Bach. Multi dintre ei au ales sa stea in picioare peste doua ore, pe toata durata spectacolului, ceea ce demonstreaza ca intr-adevar publicul din Romania are toata disponibilitatea pentru produse culturale de calitate.

Cauza pe care Alexandru Tomescu o face cunoscuta in perioada turneului – cea a Fundatiei Hope and Homes for Children Romania – se bucura la randul ei de succes: publicul din Brasov, Targu Mures, Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea, Timisoara si Dumbraveni a donat peste 7500 de euro care vor fi directionati catre HHC Romania pentru implementarea unor proiecte de restructurare a sistemului de protectie a copilului, dar si pentru construirea unor case de tip familial in Sectorul 6 al Capitalei.

Catedrala a fost aleasa ca spatiu de desfasurare a turneului pentru ca este locul ideal pentru a ne reculege, pentru a ne cufunda in noi insine si pentru a ne lasa in voia acestei muzici purificatoare. Pe langa aceasta, a canta Bach in catedrale este unica alegere posibila in contextul recrearii atmosferei in care a trait si creat marele compozitor german.

Cinci orase se mai regasesc in itinerariul turneului: Iasi – 22 mai (Biserica Romano-Catolica “Adormirea Maicii Domnului”), Bacau – 23 mai (Catedrala Catolica “Sf. Petru si Pavel”), Constanta – 25 mai (Catedrala Romano-Catolica “Sf. Anton de Padova”), Pitesti – 27 mai (Biserica Romano-Catolica “Sf. Anton”) si Bucuresti – 29 mai (Catedrala Romano-Catolica “Sf. Iosif”).

Intrarea la concerte este gratuita, dar Alexandru Tomescu va invita, dupa ce v-ati bucurat de muzica, sa va ganditi pret de o secunda la cei care nu au parte de bucurii zilnice: copiii aflati in protectia statului, sprijiniti de Hope and Homes for Children Romania. Orice donatie este binevenita pentru a cobori un deziderat din abstract in concret: acela de a oferi o casa si o familie fiecarui copil.

Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul turneului: www.turneulstradivarius.ro, iar pentru a ramane conectati la noutati si informatii inedite despre eveniment, accesati pagina oficiala de Facebook a lui Alexandru Tomescu: www.facebook.com/AlexandruTomescuOficial.

Un proiect prezentat de Plafar si Centrofarm.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.