A cincea editie B-FIT in the Street incepe in 30 mai

In pragul sezonului estival, Bucurestiul isi deschide portile pentru unul dintre cele mai indraznete evenimente in aer liber, promovate cu succes in intreaga lume. ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti anunta o adevarata sarbatoare de lumina, culoare, sunet si imaginatie: Festivalul International de Teatru de Strada B-FIT in the Street!

Timp de patru zile, strazile si marile piete din centrul Capitalei vor fi animate de spectacole grandioase, parade pline de culoare, muzica, buna dispozitie, reprezentatii unice cu jocuri de lumini, proiectii si spectacole pline de suspans, care tin publicul cu sufletul la gura. Intre 30 mai si 2 iunie, peste 200 de artisti renumiti in Europa vor evolua intr-o desfasurare de forte artistice de anvergura. Principalele spatii in care publicul se poate intalni cu noul trend al „spectacolului de cetate” sunt: Piata George Enescu, Piata Universitatii (zona statuilor) si intersectia Lipscani – Carada, din Centrul Istoric al Bucurestiului.

B-FIT in the Street! va fi deschis de cea mai importanta trupa romaneasca de profil – Xtreme Project, alaturi de chitaristul Mirel Cumpanas – cu un impresionant show de acrobatie la inaltime, la propriu si la figurat, care va avea loc pe fatada cladirii BCR, din Piata Universitatii (zona statuilor) si va fi acompaniat de Orchestra Silvestri, condusa de Tiberiu Soare.

Cele mai asteptate productii ale editiei din acest an sunt cele ale trupelor Compagnie Off (Franta), Theater Tol (Belgia), Compagnie des Quidams (Franta) si Sam Shine (Olanda). Spectacolele lor vor transforma spatii binecunoscute ale orasului in peisaje feerice, scaldate in lumini si culori uimitoare si vor surprinde prin ineditul viziunilor artistice.

Nu lipsesc din program indragitele spectacole mobile: 8 trupe de prestigiu (instrumentisti, jongleuri, artisti pe catalige si ingeniosi protagonisti de live mouve’art) vor evolua sambata, 1 iunie, si duminica, 2 iunie, pe Calea Victoriei, in parade efervescente pe traseul: Piata Enescu – Piata Universitatii.

Accesul la festival este gratuit.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.