Din 7 iunie la cinema: 1000 post Terra

“Pericolul e real, frica e o alegere”. InterComFilm va invita in cinematografele din toata tara incepand cu data de 7 iunie, pentru a urmari SF-ul de actiune “After Earth/1000 post Terra”, in regia lui M. Night Shyamalan (“The Sixth Sense”, “The Village”), cu Will Smith si Jaden Smith in rolurile principale.

O aterizare fortata ii aduce pe adolescentul Kitai Raige (Jaden Smith) si pe legendarul sau tata, Cypher (Will Smith), pe Pamant, la 1.000 de ani dupa cataclismul care ii fortase pe oameni sa-si paraseasca planeta. Cu Cypher grav ranit, Kitai trebuie sa porneasca singur dupa ajutor, confruntandu-se cu un teren necunoscut si cu specii modificate de animale care stapanesc in prezent planeta, dar si cu o creatura extraterestra, care a evadat in timpul aterizarii fortate. In aceste conditii, tatal si fiul trebuie sa invete sa conlucreze si sa aiba incredere unul in celalalt daca nu vor sa-si rateze unica sansa de a se intoarce acasa.

Dupa ce a scris povestirea pe care se bazeaza acest film, Will Smith – care este si producatorul filmului – le-a predat stafeta lui Gary Whitta si M. Night Shyamalan, care au realizat apoi scenariul. Shyamalan urma sa si regizeze filmul.“Night este un maestru al suspansului si al groazei”, spune Smith, explicand de ce Shyamalan a fost cea mai buna alegere pentru “1000 post Terra”. “Daca as putea reliefa un singur lucru legat de geniul lui Night, acela ar fi modul in care el reuseste sa transforme o biata imagine statica intr-o secventa de groaza. Poate sa fie complet lipsita de miscare – sa nu se intample nimic in ea si totusi sa te fascineze. El este neintrecut cand vine vorba despre filmari, fixarea luminilor si stabilirea momentului.”

“La inceputurile noastre, cand eram oamenii cavernelor, cea mai importanta era frica, pentru ca ea ne ferea de pericole. Frica ne mentinea in viata. Dar acum, ne temem si de o slujba noua si de o noua relatie, pentru ca nu stim ce ne asteapta – iar asta nu e neaparat ceva bun. Sa te joci cu lucrurile astea este foarte interesant, iar in acest film tatal isi invata fiul sa-si depaseasca frica. Este o lectie extraordinara pentru ca daca reusesti sa-ti controlezi teama de necunoscut, atunci vei reusi orice.” (M. Night Shyamalan)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *