Emisiune-eveniment: „Maria Tanase – Cine iubeste si lasa”

„Maria Tanase – Cine iubeste si lasa” este titlul emisiunii pe care TVR 2 o difuzeaza sambata, 25 mai, de la ora 17.10, comemorand implinirea a 100 de ani de la nasterea cunoscutei interprete (25 septembrie 1913 – 22 iunie 1963). Emisiunea va putea fi urmarita sambata, de la aceeasi ora, si pe TVR+ si va fi difuzata pe TVR HD duminica, 26 mai, de la ora 18.30.

O interpreta adorata de public, un simbol al Romaniei sau o personalitate controversata? Invitatii Danielei Zeca-Buzura – interpreta de muzica populara Maria Dragomiroiu, Grigore Lese (muzician) si Florin Iordan (etnomuzicolog, Muzeul Taranului Roman) – vor incerca sa schiteze impreuna portretul Mariei Tanase, din perspective diferite – cea a cercetatorului, cea a culegatorului de folclor si cea a interpretului de muzica populara.

Emisiunea cuprinde si imagini din Arhiva Televiziunii Romane si din Arhiva Nationala de Filme, secvente in care o regasim pe marea artista – chipul sau macar vocea ei inconfundabila, precum si fragmente din emisiuni ale TVR de dans contemporan si de balet, inspirate din repertoriul Mariei Tanase.

Comunicat TVR2

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.