65 de ani de Doina Gorjului

Ansamblul folcloric Doina Gorjului, condus de dirijorii Aurel Blondea si Marcel Parnica, a implinit 65 de ani si cu aceasta ocazie a realizat pe 31 mai un concert aniversar la Sala Palatului. Pe langa membrii ansamblului, la concert au fost invitate si alte nume importante ale scenei romanesti, precum Nae Lazarescu si Vasile Muraru, Adriana Trandafir si Gheorghe Rosoga.

Concertul intitulat „Canta Gorjul toata tara” a adus la Sala Palatului din Capitala mii de admiratori ai cantecului popular. Eu una nu sunt foarte familiarizata cu folclorul si am mers la concert in calitate de partener media, din dorinta de a-i sprijini pe organizatori, dar si din curiozitatea de a afla cum se prezinta muzica si dansurile populare din zona Gorjului. Si trebuie sa va spun ca nu stiu cum au trecut trei ore, atat de bine m-a prins spectacolul de pe scena, in care s-au imbinat muzica folclorica autentica, de calitate, vocile melodioase, dansatorii talentati, dar si actorii de comedie care au inveselit si mai mult atmosfera de voie buna degajata in urma folcloristilor.

Interpreti precum Victorita Lacatusu, Claudia Torop, Valentin Sanfira si alti artisti ai ansamblului au interpretat cantece din zona Gorjului, dar si din alte arii etnofolclorice, cantece mai vesele sau mai triste, insa la fel de bine primite de public, care i-a rasplatit cu aplauze repetate si indelungate. Dansatorii Ansamblului Doina Gorjului au fost si ei extrem de apreciati, horele si sarbele lor inviorandu-i la maximum pe cei din sala, incat unii dintre ei, desi majoritatea nu mai erau chiar la prima tinerete, chiar s-au ridicat si au dansat printre randuri si printre scaune.

Personal, pe langa muzica si dansurile ansamblului, am apreciat foarte mult prestatia invitatilor Nae Lazarescu si Vasile Muraru, care au starnit hohote de ras printre cei prezenti prin cupletele lor si de asemenea m-a bucurat foarte mult aparitia lui Gheorghe Rosoga, pe care mi-l amintesc din copilarie, pentru ca era foarte iubit de bunicii mei. Artistul oltean a incantat publicul cu cateva melodii (dintre care chiar si un ascultator de ocazie ca mine a recunoscut-o pe celebra „Gheorghe, Gheorghe”) si cu greu a fost lasat sa mai iasa de pe scena, de pe care n-a plecat totusi fara un bis.

Nu stiu cum au resimtit membrii ansamblului aniversarea, insa publicul bucurestean a avut parte cu siguranta de o seara minunata, in care s-a bucurat de muzica frumoasa, de dansuri energizante si de scenete care au descretit fruntile. La multi ani uram si noi inca o data ansamblului Doina Gorjului si sa nu renunte niciodata la a pastra adevaratele traditii!

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.