Ambasada Portugaliei la Bucuresti si Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” cu sprijinul Institutului Camões de cooperare si de limba portugheza – Ministerul Afacerilor Externe din Portugalia si al Departamentului de Studii Ibero-Romanice, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii Bucuresti, va invita în perioada 11 – 16 iunie 2013, intre orele 10.00 – 19.00, la Zilele Culturii Portugheze.

Activitatile planificate vor avea loc la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” (soseaua Kiseleff nr. 28-30, sector 1, Bucuresti) si au ca scop cunoasterea culturii si traditiilor portugheze prin muzica si dans, conferinte si proiectii de filme documentare, work-shop-uri de limba si literatura portugheza.

Intr-un muzeu care are familia ca obiectiv esential, nu vor lipsi activitatile dedicate celor mici, transpuse în ateliere de creatie pentru copii: pictura pe azulejos, atelier de cuvinte si povesti portugheze, atelier de papusi si marionete portugheze, atelier de gravura.

Vor fi de asemenea prezente: literatura si artizanatul, gastronomia si turismul, incercand astfel a da spre cunoastere vizitatorilor, diversele aspecte legate de realitatea portugheza, consolidand curiozitatea pentru aceasta tara.

Pentru programul complet al festivalului, click AICI.