Din 7 iunie, exista si “Funeralii fericite”

Comedia “Funeralii fericite” in regia lui Horatiu Malaele, scenariu Adrian Lustig, cu Horatiu Malaele, Igor Caras, Mihai Gruia Sandu si Crina Semciuc a avut premiera in cinematografe pe 7 iunie. Filmul, “O comedie amaruie, care va tine spectatorii cu zambetul la gura de la inceputul proiectiei pana vor ajunge acasa” (Adrian Lustig), a fost produs de Fundatia Teatru Contemporan.

Conform detaliilor prezentate pe pagina de Facebook a filmului, actiunea peliculei se desfasoara intr-un cartier periferic din Bucuresti, unde imigrantii isi ineaca amarul in carciuma lui Samir: “La imigrantul fericit”. La o masa, trei prieteni au pierdut sirul paharelor. Ei sunt: Lionel – un roman reintors din Franta unde a lucrat in constructii, Kiril – un bulgar, contrabandist de mica anvergura si Volodea – un rus fara permis de sedere in Romania, care lucreaza la negru ca instalator. Presati de iminenta raziei duminicale pe care o face la ora fixa agentul Porumbel, cei trei o sterg rapid din carciuma impreuna cu ceilalti clienti.

Ajung langa un teren viran unde s-a instalat o tabara de tigani. Ca sa se distreze, cei trei platesc o tiganca sa le ghiceasca viitorul Tiganca le prezice data exacta a mortii si modul in care vor muri.
De aici incepe distractia…

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.