Gala Premiilor Operelor Nationale este transmisa live la TVR 1

TVR 1, TVR HD si portalul video al Televiziunii Romane, www.tvrplus.ro, transmit, in direct de la Iasi, cel mai grandios eveniment al scenelor lirice romanesti – Gala Premiilor Operelor Nationale, sambata, 8 iunie, de la ora 21.00. Initiat de Opera Nationala Romana din Iasi, pentru prima data in Romania, evenimentul este gazduit de capitala Moldovei, in Sala Mare a Teatrului National “Vasile Alecsandri”.

Amfitrionii evenimentului sunt Beatrice Rancea, director al Operei Nationale Romane din Iasi, si tenorul Cosmin Marcovici. In cadrul manifestarii vor fi acordate premii la 14 categorii de nominalizari: cel mai bun spectacol, cel mai bun regizor, cel mai bun dirijor, cel mai bun solist, cea mai buna solista, cel mai bun solist de balet, cea mai buna solista de balet, cel mai bun spectacol din creatia romaneasca, premiul pentru conceptia decorului, premiul pentru conceptia costumelor, premiul pentru debut, cel mai bun spectacol pentru copii, cel mai bun coregraf, cel mai bun musical. Pe langa aceste distinctii, se vor acorda premii de excelenta si pentru intreaga activitate, dar si premii speciale ale juriului, unor mari artisti de opera din Romania. Acestea vor fi inmanate de personalitati marcante ale culturii romanesti din tara si strainatate.

Statuetele acordate ca trofeu in cadrul Galei sunt create special pentru acest eveniment si reprezinta o muza cu harfa. Designul a fost realizat de un artist al Operei Nationale din Iasi, iar executia lor apartine unei firme care lucreaza cu Academia de Film din Statele Unite pentru crearea celebrei statuete decernate in cadrul Premiilor Oscar. De altfel, trofeele au acelasi tipar de dimensiuni si greutate ca si statueta de la Oscar. Partea masiva a statuetei este formata dintr-o rasina speciala, poleita cu un amestec de aur si cupru.

Eveniment cultural de exceptie, Gala Premiilor Operelor Nationale este organizata in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi si Consiliul Judetean Iasi si se doreste ca ea sa devina o manifestare cu traditie, prin care activitatea artistilor de opera sa fie recunoscuta, apreciata si premiata.

Comunicat TVR

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.