Premiera la Union: “10 x Observator cultural”

Premiera filmului documentar “10 x Observator cultural” (Romania, 2013, 52 de minute) va avea loc joi, 20 iunie, de la ora 19.30, in cadrul celui de-al zecelea eveniment KINObservator, la Sala Union a Cinematecii Romane. Evenimentul se va desfasura in prezenta realizatorilor sai si a membrilor redactiei revistei “Observator cultural”. Tariful unic de intrare la eveniment este de 5 lei.

Regia si montajul: Marian Baciu
Cu: Carmen Musat, Ovidiu Simonca, Gheorghe Musat, Antoaneta Ralian, Geo Serban, Liviu Ornea, Marius Oprea, Caius Dobrescu, Doina Ioanid, Paul Cernat, Adina Dinitoiu, Iulia Popovici, Silvia Dumitrache, Cezar Gheorghe, Mihai Fulger
Imaginea: Titus Tihauan, Nicu Rotaru, Petre Apostol, un cristian, Vlad Rotaru
Muzica: ruePavlov, Calin Torsan, Lucian Octav Baciu
Scenarist si producator: un cristian

Lansat pe 29 februarie 2000, “Observator cultural” este un saptamanal bucurestean de informatie si analiza culturala. In perioada februarie 2000 – ianuarie 2005, publicatia a fost condusa de Ion Bogdan Lefter (director) si Carmen Musat (redactor-sef). Revista a avut de la inceput o structura flexibila, propunandu-si sa ofere cititorilor informatii si comentarii despre evenimentele la zi din cultura romana, dar fara sa ignore ceea ce se intampla in spatiul international.

In martie 2005, revista a fost relansata, intr-o noua formula grafica si redactionala (Carmen Musat redactor-sef, Ovidiu Simonca redactor-sef adjunct, Doina Ioanid secretar general de redactie). In 2006 si in 2009, “Observator cultural” a primit premiul Radio Romania Cultural pentru cea mai buna revista culturala. Tot in 2006, publicatia a fost nominalizata si la Premiile “Cuvantul”, la aceeasi categorie. Aceeasi nominalizare a primit-o si in 2007, la premiile Radio Romania Cultural.

La inceputul lunii martie 2007, revista a instituit Premiile Observator cultural pentru literatura, pana in prezent derulandu-se sapte editii. Conceptul in baza caruia a fost stabilita identitatea publicatiei este o combinatie de presa de informatie si discursuri analitice, dupa modelul “Times Litterary Supplement” sau “The New York Review of Books”. Revista a mai dezvoltat proiecte de mare impact, cum ar fi: The Observer Translation Project, Formula 3 – Serile Observator cultural, KINObservator, Turneul de lectura prin licee. Site-ul publicatiei: www.observatorcultural.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.