Premiera teatru educational: “Familia Offline”

Asociatia Culturala Replika si Teatrul Foarte Mic va invita, pe 6 si 7 iulie ora 19.00, la premiera spectacolului “Familia Offline” de Mihaela Michailov, in regia lui Radu Apostol. “Familia Offline” este un spectacol de teatru educational care are ca tema centrala situatia copiilor ramasi singuri in tara sau in grija unui apartinator, in urma migratiei parintilor.

Fenomenul migratiei fortei de munca este in continua crestere in Romania (aproape 3 milioane de romani sunt plecati din tara), si are un impact negativ major asupra copiiilor ramasi fie in grija rudelor sau prietenilor, fie in grija institutiilor statului. Conform studiilor realizate in ultimii ani, in Romania exista peste 350.000 de copii ai migratiei.

“Familia Offline”, prezentat pe scena Teatrului Foarte Mic (Bd. Carol 21, Sector 1), este spectacolul maturizarii in absenta parintilor. Este spectacolul copiilor care se transforma in oameni mari, asteptand sa fie din nou alaturi de mama si de tata. Maturizarea lor naste intrebari inocente, tandre si cinice, despre lumea in care traim: Cand suntem destul de mari ca sa putem avea grija de noi si de cei care ne sunt aproape? Cand devenim mama? Si cand mama nu e, cine e mama?

Spectacolul “Familia Offline” face parte din proiectul de teatru educational “Copiii migratiei”, care isi propune sa dezbata – prin mijloacele artei teatrale – problematica migratiei fortei de munca, din perspectiva copiilor ramasi in tara. Fiecare reprezentatie este urmata de discutii moderate de psihologul Mugur Ciumageanu, discutii axate pe fenomenul migratiei si pe efectele sale asupra psihologiei copilului, precum si pe posibile solutii de preventie si reducere a abandonului scolar prin activitati artistice.

Distributia spectacolului include un grup de noua copii (Bianca Gheorghe, Denis Nadolu, Ionut Rosca, Mario Stefan, Andreea Baraitan, Georgiana Moise, Anca Negoita, Roberta Parascan, Ana Maria Zaincovschi), care evolueaza alaturi de actori profesionisti, Mihaela Radescu si Viorel Cojanu, in regia lui Radu Apostol, pe un text de Mihaela Michailov. Muzica originala este compusa de Bogdan Burlacianu (Bobo de la Fara Zahar) iar scenografia poarta semnatura Mariei Mandea.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

“Copiii migratiei” este un proiect cultural finantat de AFCN – Administratia Fondului Cultural National si initiat de Asociatia Culturala Replika, impreuna cu Teatrul Foarte Mic.

Comunicat Asociatia Culturala Replica

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.