5.000 de documentare pot fi vizionate la cerere la Astra Film

O colectie unica de 5.000 de documentare din toata lumea pot fi vizionate la cerere pe durata intregului sezon estival 2013 la Astra Film, casa filmului documentar din Romania. Programul de vizionari este deschis publicului de luni pana vineri, intre orele 9:00 si 15:00, la Sala Mansarda din Piata Huet, nr. 12. Mai multe informatii la numarul de telefon: 0751.166.516.

Astra Film Sibiu este un centru de film documentar, cercetare antropologica si educatie vizuala, organizator al Festivalului International de Film Documentar – Astra Film Festival (AFF), care in 2013 aniverseaza 20 de ani de existenta, ani de-a lungul carora au fost proiectate mii de filme din toate colturile lumii. „Astra Film Festival este un eveniment de referinta in Europa si in lume, aflat pe o traiectorie continuu ascendenta si care de la un an la altul se bucura de o atentie tot mai sporita din partea autorilor de film documentar”, a declarat Dumitru Budrala, director fondator AFF.

La Astra Film filmele au o viata lunga de arhiva, in cele doua decenii de AFF fiind inscrise mii de filme adunate acum intr-o colectie impresionanta deschisa publicului. Filmele sunt realizate de tineri studenti sau de documentaristi consacrati, fie ei din Canada sau Australia, din Africa de Sud sau Islanda. Iubitorii de film documentar de pretutindeni, turisti, jurnalisti, doctoranzi, cercetatori, studenti sau simpli cinefili pot vedea filme cu tematici variate, abordari diferite si modalitati individualizate de realizare tehnica. Astra Film Sibiu este singura locatie unde turisti din strainatate pot viziona la cerere filme de non-fictiune despre Romania, o ocazie unica de a descoperi cultura si traditiile romanesti, tainele vietii de odinioara sau realitati emotionante despre prezent.

Colectia cuprinde de asemenea si o arhiva consistenta de film documentar romanesc. Productiile realizate in ultimii 20 de ani nu pot fi gasite altundeva decat la Astra Film Sibiu. Premiate sau nu, filmele stau drept marturie a unor realitati cu care ne confruntam, pe care le cunoastem sau de care cel putin am auzit. In 2013, programul editiei aniversare AFF va contine o selectie speciala retrospectiva a celor mai valoroase documentare romanesti din istoria ultimelor doua decenii. „Filmul romanesc de non-fictiune s-a schimbat in ultimii douazeci de ani, iar la asta a contribuit cu siguranta si Astra Film Festival”, a declarat regizorul Cristi Puiu, membru constant al juriului AFF din 2006 si pana in prezent.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.