Albumul „Brasovul meu” a aparut la Editura Vellant

Fotografii ale Brasovului realizate in decursul a 14 ani au vazut lumina tiparului vara aceasta la Editura Vellant, anunta un comunicat al editurii. Un album cu fotografii declarate de autor profund subiective, „Brasovul meu” compune in alb-negru, in peste 200 de pagini, viata unui oras in schimbare: cladiri vechi si noi, centru si periferie, strazi sub zapada si maidane insorite, oameni de-ai locului si turisti, totul surprins deopotriva in momente de tensiune si ragaz.

Eugen Andronic marturiseste ca a cautat sa reflecte in album Brasovul „de dincolo de poleiala sarbatoreasca sau turistica”, un oras privit de autor cu nostalgie, admiratie, umor si rabdare. Cele trei grupaje de fotografii din volum – Locuri vechi, Locuri noi, Oameni vechi si noi – sunt insotite de marturii, impresii si amintiri semnate de Maria David, Dorin Lazar si Adriana Barbat si de un interviu cu Valer Rus, directorul Muzeului Casa Muresenilor din Brasov. Prefata este semnata de Bogdan Balan. Textele incluse in volum sunt bilingve (romana si engleza).

O carte-obiect de facut cadou si de deschis atunci cand ni se face dor de Brasov si de oamenii sai, „Brasovul me”u apartine de-acum nu doar autorului, ci si cititorilor. Eugen Andronic este inginer IT si fotograf din cand in cand (sau invers). Fotografiaza din 1986. Traieste in Brasov, iar acesta este primul sau volum de fotografii. Ii puteti urmari povestile foto pe site-ul personal, eugenandronic.ro

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.