Festivalul Callatis aduce patru zile de muzica la Mangalia

In perioada 22 – 25 august, romanii de pretutindeni vor putea urmari in transmisiune directa de pe scena din portul Mangalia cele patru seri ale festivalului Callatis 2013. In fiecare seara, de joi pana duminica, telespectatorii TVR 2, TVR HD, TVR International si TVR+ vor putea urmari transmisiunile directe in doua parti, de la 21.10 si de la 22.15 pana la miezul noptii.

In seara de deschidere, joi, 22 august, va avea loc “Callatis VIP”, o gala de premiere a personalitatilor romanesti din cultura, literatura, documentar, teatru, stiinta, viata, sanatate, business, sport, muzica, turism. Aurelian Temisan si Monica Davidescu vor fi gazdele unei seri magice in care vor avea ca invitati nume de prim rang ale acestor domenii, precum Lucia Hossu Longin, Horatiu Malaele, Ioan Grosan, Eusebiu Stefanescu, George Stanca, Diana Lupescu, Mircea Diaconu sau prof. univ. dr. Sarbu Vasile. Gala de decernare va fi completata de evolutiile artistilor Felicia Filip, Compact, Radu Gheorghe, Mihai Bisericanu simulti altii.

A doua seara, “Dor de Callatis”, este dedicata folclorului romanesc si al tarilor riverane Marii Negre. Roxana Badescu va fi gazda unor artisti de renume precum Gheorghe Turda, Maria Dragomiroiu, Aneta Stan, Lia Lungu, Valeria Arnautu si altii. Pe scena vor mai evolua ansamblurile folclorice: Mugurelul din Cernavoda, Dor de sat din Alba, Comorile Neamtului, Plai de Dor di Albesti, Vanghilizmu si Iyldizlar Kara-Murat din Constanta Gagovo din Bulgaria si grupul “Ciubcik” al comunitatii rusilor lipoveni din Romania.

Sambata, 24 august, este seara dedicata concursului “Miss Diaspora”, in cadrul caruia romanii din intreaga lume le vor putea admira pe cele mai frumoase reprezentante ale noastre care traiesc in afara tarii. Gazdele serii vor fi Lavinia Sandru si Iustinian Radu iar alaturi de aspirantele la titlul de Miss Diaspora, pe scena din Mangalia vor mai urca Gheorghe Gheorghiu, Felicia Filip, Ioana Barbuliceanu si Amir (castigator Megastar), precum si trupa Spitalul de Urgenta.

Ultima zi de festival, duminica, 25 august, va aduce publicului “Hiturile Verii”. Gazda serii este Liana Stanciu.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *