ArCuB transforma Piata George Enescu in sala de concerte

Fiecare anotimp are o muzicalitate proprie. Rand pe rand, ele au inspirat compozitii intrate in tezaurul muzicii clasice internationale. Acestea si multe altele vor putea fi ascultate de catre melomanii bucuresteni, timp de 15 zile, in Piata George Enescu, pe care ArCuB o transforma din nou intr-o “sala de concerte” in aer liber.

Programul din acest an al Pietei Festivalului este unul diversificat si promite sa satisfaca toate gusturile. Mozart, Dvořák, Schumann, Beethoven, Brahms si Enescu sunt doar cativa dintre compozitorii ale caror opere vor putea fi aplaudate de publicul prezent la eveniment.

In racoarea placuta a serilor de septembrie, fragmente muzicale renumite din creatiile acestor compozitori ilustri vor umple de bucurie sufletele spectatorilor, rasunand in centrul Capitalei. Orchestrele din cadrul festivalului vor fi dirijate cu maiestrie de muzicieni consacrati, precum Jin Wang, Tiberiu Soare sau Tiberiu Oprea, iar concertele sustinute de solisti celebri, intre care: Horia Mihail, Gabriel Croitoru, Alexandru Tomescu, Zoli Toth, Irina Sarbu, Marius Mihalache si altii.

De asemenea, vor avea loc recitaluri ale unor cunoscute si apreciate orchestre si grupuri muzicale, precum: Big Bandul Radio, Filarmonica Ramnicu Valcea, Romanian Philarmonic, Silvestri Orchestra Orchestra Cammerata, Colegiului National de Muzica “George Enescu” Quarteto Barbera etc.

Cei indragostiti de acordurile chitarei clasice sunt invitati la show-urile pline de ritm ale binecunoscutului Trio Zamfirescu. Sunetele muzicii clasice se vor impleti, in Piata George Enescu, cu acorduri de jazz. Sunt asteptati sa participe si iubitorii acestui gen muzical, care vor putea urmari printre altele concertul de Latin Jazz, sustinut de Mandinga sau spectacolul incitant, oferit de trupa Jazzappella.

Din agenda spectacolelor care se vor derula in centrul Bucurestiului, nu vor lipsi recitalurile lirice, proiectiile cinematografice, chiar si un spectacol de teatru, inspirat de copilaria lui George Enescu.

Spectatorii au sansa de a castiga un premiu oferit de Agentia Ama Travel. Acesta consta intr-o excursie de un weekend la Roma. Detaliile sunt disponibile pe talonul de participare la concurs, care, dupa completare, va fi introdus in urna special amplasata la locul de desfasurare a evenimentului. Extragerea talonului norocos se va face sambata, 28 septembrie.

Accesul este gratuit.

Programul evenimentului poate fi consultat AICI si este realizat cu sprijinul: Artexim, Fundatia Culturala Remember Enescu, Fundatia Art Production, Radio Romania Muzical, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Radio Romania Cultural, Fundatia Culturala Pro Piano Romania, Asociatia FAMart.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.