„Orfanii” lui Dennis Kelly vin in premiera la Teatrul ACT

Teatrul ACT si Asociatia ProDrama prezinta in premiera spectacolul „ORFANI” de Dennis Kelly, un thriller care exploreaza violenta in mediul urban si felul in care aceasta influenteaza viata linistita a unui cuplu de conditie medie. Sambata 21 septembrie si duminica 22 septembrie, la ora 19.00, spectatorii sunt asteptati la premiera nationala a piesei.

Un cuplu perfect. O cina perfecta. O usa trantita, care schimba tot: o seara ce promite sa fie lunga si plina de surprize. Danny (Ionut Grama) si Helen (Simona Cuciurianu) impart fericirea calma a „celulei societatii” care si-a gasit oaza de confort in mijlocul „lumii dezlantuite” de afara. Dar seara le este data peste cap de Liam (Laurentiu Banescu), fratele lui Helen, care apare brusc la usa intr-o ipostaza socanta insotita de explicatii pe masura. Urmeaza o avalansa de dezvaluiri si decizii surprinzatoare care ameninta sa destrame iremediabil lumea linistita a cuplului.

Cat de departe suntem dispusi sa mergem pentru a-i proteja pe cei dragi? Unde se termina grija legitima si unde incepe panica? Cu ce pret supravietuim violentelor mici, cotidiene, si cum putem inchide ochii la ceea ce se intampla in jurul nostru?

Teatrul ACT si Asociatia ProDrama aduc in premiera in Romania piesa „ORFANI” de Dennis Kelly intr-un spectacol care promite sa tina publicul cu sufletul la gura, punctand simultan probleme morale si sociale specifice omului contemporan – datoria de a proteja familia si semenii, discriminarea rasiala, violenta in mediul urban. Regia ii apartine Elenei Morar, iar scenografia lui Tudor Prodan.

Autorul Dennis Kelly este unul dintre cei mai interesanti dramaturgi contemporani din Marea Britanie, cunoscut pentru piesele sale „Love and Money”, „DNA”, „Orphans”, dar mai ales pentru scenariul sitcomului „Pulling” (BBC) care a castigat British Comedy Award in 2008.

Traducerea: Deea Avram
Cu: Simona Cuciurianu, Ionut Grama, Laurentiu Banescu
Regia: Elena Morar
Scenografia si afisul: Tudor Prodan

Durata: 105 min (fara pauza)
Biletele costa 30 lei, respectiv 20 lei pentru elevi, studenti si pensionari.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.