“La limita de jos a cerului” merge la Varsovia si Kiev

Dupa ce a avut premiera mondiala in aceasta vara, la Festivalul International de Film de la Karlovy Vary, noul film al lui Igor Cobileanski, “La limita de jos a cerului/ The Unsaved”, isi continua traseul prin festivaluri, in paralel cu lansarea lui in cinematografele din Romania. Primele opriri: Varsovia si Kiev, la doua dintre cele mai importante festivaluri din aceasta parte a Europei.

Vineri, 27 septembrie, filmul se lanseaza in cinematografe si poate fi vazut in prima saptamana la Bucuresti (Hollywood Multiplex, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Glendale), Cluj (Cinema Florin Piersic), Targu Mures (Arta), Targu Jiu (Sergiu Nicolaescu), Craiova (Patria), Ploiesti (Cinema Premiera). In luna octombrie, “La limita de jos a cerului” va fi lansat si la Chisinau.

Filmul a fost selectionat la Festivalul International de Film de la Varsovia, in sectiunea The World Today, dedicata filmelor ce exploreaza dileme ale societatii actuale. Cea de-a 29-a editie va avea loc intre 11 si 20 octombrie si va reuni cateva dintre cele mai bune productii recente. Festivalul, recunoscut ca unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din centrul si estul Europei, organizeaza anual si o piata de filme, CentEast Market, unde a fost prezentat si “La limita de jos a cerului”, in 2012.

De la Varsovia, filmul pleaca spre Kiev, la Festivalul International de Film “Molodist”, intr-o sectiune care aduna cele mai bune filme produse in regiune – Film Across the Borders. Al doilea ca importanta din spatiul rasaritean, dupa cel de la Moscova, festivalul a ajuns la a 43-a editie si va avea loc intre 19 si 27 octombrie. In 2006, trofeul i-a revenit lui “A fost sau n-a fost?”, regizat de Corneliu Porumboiu, co-scenaristului filmului “La limita de jos a cerului”, alaturi de Igor Cobileanski.

“La limita de jos a cerului” a primit o finantare de 1.282.395 de lei din partea Centrului National al Cinematografiei (CNC). Scenariul a fost dezvoltat cu sprijinul rezidentei la Atelierul Cinefondation, un proiect al Festivalului de la Cannes.

Extras din comunicatul Saga Film

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.