Teatrul German de Stat participa la Festivalul de la Gheorgheni

Teatrul German de Stat Timisoara (TGST) este invitat la inceputul lunii
octombrie 2013 la cea de a zecea editie a Festivalului de teatru de la Gheorgheni, care are loc in perioada 27 septembrie – 6 octombrie. Spectacolul “Titus Andronicus” de William Shakespeare in regia lui Brian Michaels si scenografia Ioanei Popescu va fi prezentat in cadrul Colocviului Teatrelor Minoritatilor Nationale de la Gheorgheni joi, 3 octombrie, ora 19.00, in Sala Mare a Teatrului “Figura Studio”.

Generalul Titus Andronicus se intoarce din razboiul impotriva gotilor. Implinind traditia, il sacrifica pe cel mai mare fiu al Tamorei, regina gotilor, fapt care atrage asupra sa ura acesteia. In urma complicatiilor aparute in timpul ceremoniei de bun venit – fiica lui Titus, Lavinia, refuza casatoria cu noul imparat Saturninus – Tamora devine noua imparateasa a Romei si incepe impreuna cu iubitul ei Aaron sa puna la cale planul de razbunare impotriva familiei Andronicus. Cand acestia realizeaza ca nu sunt victime ale destinului, ci ale unei nebunii organizate, planuiesc un contraatac de o brutalitate monstruoasa.

In spectacol evolueaza actorii: Rares Hontzu, Boris Gaza, Radu Vulpe, Franz Kattesch, Konstantin Keidel, Paul Cebzan, Richard Hladik, Harald Weisz, Aljoscha Cobet, Raul Bastean, Bernhard Schmidt-Hackenberg, Horia Savescu, Georg Peetz, Enikő Blénessy, Anne-Marie Waldeck si Dana Borteanu.

Extras foto: Marius Parghel

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.