Huck Finn a intrat in cinematografele din Romania

La fix un an dupa ce Parada Film a distribuit in cinematografe pelicula “Tom Sawyer”, prima productie din seria Aventurilor lui Tom Sawyer si Huckleberry Finn, in regia lui Hermine Huntgeburth, o noua pelicula a intrat in cinematografele din Romania: “Huck Finn”, cu Leon Seidel (Huckleberry Finn), Louis Hofmann (Tom Sawyer), Jacky Ido (Jim), August Diehl (Batranul Finn) si Heike Makatsch (Matusa Polly).

Am raspuns cu bucurie invitatiei la vizionare lansata de Parada Film, nu doar pentru ca Huckleberry Finn e un personaj pe care l-am iubit pe vremuri, ca multi alti copii, ci si pentru ca ma interesa viziunea unei regizoare germane asupra povestii lui Huck cel american. Rezultatul a fost un film de aventura exploziv, din care nu au lipsit suspansul si nici umorul. Iar primul element care m-a facut sa zambesc a fost chiar antagonismul dintre limba filmului si cadrul filmului, pentru ca e cel putin amuzant sa ii auzi pe sclavul Jim cel negru sau pe incompetentele ajutoare de serif exprimandu-se in germana, in conditiile in care imaginile care iti lovesc retina sunt cele dintr-un western – gen american prin definitie.

Micul Huck, in prezent nefericitul posesor al unei averi considerabile, trebuie sa faca fata traiului intr-o casa normala de oameni, sa se imbrace frumos si sa fie manierat, situatie care il indispune profund. Insa tatal lui Huck, un betiv cu acte in regula care e foarte interesat sa puna mana pe banii fiului sau, il rapeste fara sa stie ca Huck deja si-a “vandut” averea pe un dolar judecatorului. Cand afla acest lucru, face tot posibilul sa-l duca pe Huck inapoi la judecator sa-si recupereze banii, insa pustiul dispare de sub ochii lui si nu se lasa prins nici cand e urmarit de incapabilii reprezentanti ai autoritatilor.

Considerand ca un om fara bani si casa e un om liber, Huck calatoreste cu pluta pe Mississippi alaturi de sclavul Jim (care a fugit si el de acasa pentru a nu fi vandut la un circ de catre stapanii lui), care vrea sa ajunga in Ohio sa-si recupereze sotia si copilul, si ei sclavi. Drumul lor e insa intrerupt mereu, atat de catre cei care ii urmaresc si nu reusesc sa-i prinda, cat si de alte personaje intalnite in cale, iar actiunile rezultate ating de multe ori incredibilul.

Daca vreti sa vedeti povestea lui Huck spusa in germana si jucata de cativa actori foarte expresivi, filmul poate fi urmarit in cinematografele de la noi din data de 27 septembrie.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.