“Marele Baiat de Cartier” se lanseaza la Carturesti

Editura Herg Benet si Carturesti Verona va invita la ceainaria librariei din Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15, Bucuresti, pentru lansarea romanului “Marele Baiat de Cartier” de Kiki Vasilescu vineri, 4 octombrie, de la ora 19.00. Vor discuta despre carte Mugur Grosu, Felix Nicolau si Cristina Nemerovschi. In cadrul lansarii va avea loc reprezentatia scenetei “Marele Ghid al Supravietuirii”.

Intr-un Bucuresti contemporan, de inceput de secol XXI, regulile de convietuire sociala incep sa se schimbe odata cu aparitia brusca, la margine de Ferentari, pe locul unei foste gropi de gunoi, a unei replici in marime naturala a Casei Poporului. O constructie alba, pe frontispiciul careia se putea vedea de la cativa kilometri anuntul pe care proprietarul il facea lumii intregi: “Aici sta Marele Baiat de Cartier”. Iar cand Uniunea Europeana, NATO, presedintele SUA si bogatii emiri arabi stau la coada pentru a avea o intrevedere privata cu misteriosul Mare Baiat de Cartier, miturile devin legende, iar legendele adevaruri cotidiene, povestite seara, la colt de bloc, la o nelipsita coaja de samanta.
Impotriva tuturor sanselor, Matei Petrini, un absolvent de filosofie, incearca sa obtina prima inregistrare cu fabulosul personaj, pentru a afla Secretul.

“Marele Baiat de Cartier” este cel de-al doilea roman semnat de Kiki Vasilescu. Autorul a debutat in 2005, cu “Romanul romanesc pervers”, aparut la Polirom, o reluare postmoderna, in cheie erotica, a Crailor de Curtea-Veche.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.