Leontina Vaduva si Medeea Marinescu se reunesc pentru “Verdi-Wagner: Corespondete”

Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura, in parteneriat cu Filarmonica George Enescu, organizeaza, cu patronajul Ambasadei Republicii Italiene in Romania, recitalul omagial “Verdi-Wagner: Corespondete” la care sunteti invitati duminica, 27 octombrie, incepand cu ora 19.00.

Anul muzical 2013 sta sub emblema plina de forta a doi dintre compozitorii care au redefinit genul liric – Richard Wagner si Giuseppe Verdi – doi poli, la Nord si la Sud de Alpi, doi compozitori vizionari, doua sensiblitati care au trasat decisiv parcursul teatrului muzical in veacul al XIX-lea.

Fara exceptie, toate institutiile muzicale ale lumii au ales sa marcheze bicentenarul nasterii celor doi giganti ai componisticii europene prin evenimente speciale. O face si Filarmonica „George Enescu”, printr-o formula de recital cu totul inedita. In 27 octombrie 2013, Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura va invita sa ii cunoasteti pe Wagner si pe Verdi, dar, in egala masura, pe Richard si Giuseppe, prin ochii, randurile si filtrul spiritual al celor care le-au fost aproape ani multi: Cosima Wagner si Giuseppina Strepponi. Fragmente de corespondenta, inedite pentru publicul bucurestean, dar si lied-uri si canzone din creatia camerala – iata coloanele (impletite, ca intr-un chiostro medieval) care sustin o serata guvernata de eleganta si excelenta artistica.

Muzica si proza se intalnesc precum cele doua protagoniste care le sunt ambasadori, doua prezente emblematice pentru artele pe care le servesc: soprana Leontina VADUVA si actrita Medeea MARINESCU. Li se adauga pianistul Masakatsu NAKANO si prezentatorul Marius CONSTANTINESCU. Impreuna vor schita portrete din cateva linii, suflete din note pe portativ si randuri pe hartie, in oglinzi ce vor confunda voit compozitorii si oamenii.

Biletele se gasesc la casa de bilete a Ateneului Roman (Str. Constantin Esarcu, nr. 2), de marti pana vineri intre orele 12.00-19.00. Telefon: 0213156875

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.