Vellant lanseaza “X:20, o radiografie a artei romanesti dupa 1989”

Editura Vellant anunta lansarea unui volum de referinta despre arta romaneasca a ultimelor doua decenii: “X:20, o radiografie a artei romanesti dupa 1989”, de Erwin Kessler joi, 17 octombrie, de la ora 18.30, in Café Verona, Carturesti. Specialisti, colectionari, dar si amatori de arta sunt asteptati joi la intalnirea cu autorul cartii si cu invitatul sau, Sorin Alexandrescu, fondator si director CESI.

O lucrare de pionierat, “x20” este primul studiu care face un bilant al evolutiei artei romanesti dupa 1989. In acesti peste 20 de ani s-au produs schimbari structurale la nivelul institutiilor, al ideologiilor, al tehnicilor, practicilor si pietei, dar si al valorilor, al normelor si al asteptarilor publicului in raport cu arta. “x20” vine intr-un moment in care dezvoltarea fara precedent a pietei de arta si dinamizarea tranzactiilor de arta romaneasca fac tot mai necesara existenta unei harti teoretice a reliefului artei romanesti actuale.

“x20” este un instrument de lucru indispensabil specialistilor din domeniu, de la studenti, cercetatori, artisti, amatori si colectionari de arta, la jurnalisti, agenti si manageri culturali. Este un public in continua crestere, interesat de fenomenul artistic local, pentru care baza de date pe care se edifica “x20” este unica si necesara.

Erwin Kessler este filozof, istoric si critic de arta. Printre lucrarile publicate pana in prezent se numara “ceARTa” (1997), “Ymago Sophystica. Despre Nunta din Cana de Hieronymus Bosch” (2001), “La ce bun arta” (2008), “Cel ce se pedepseste singur. Arta si Romania in anii ‘80-’90” (2009), “Rostopasca” (2011), “Caderea. Chemarea” (2011), “Undeva in Titan era o betoniera. Grupul Euroartist, 1994-1995” (2012)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.