TVR 2 difuzeaza spectacolul „Regina mama” pe 14 octombrie

In semn de pretuire pentru „regina teatrului romanesc” – care si-a aniversat pe 11 octombrie ziua de nastere – TVR 2 difuzeaza luni 14 octombrie (de la 20.10 prima parte, de la 23.10 partea a doua) spectacolul „Regina mama”, primul din seria de premiere teatrale de televiziune pregatite de TVR pentru publicul sau.

Spectacolul aduce in scena doua personaje, exceptional interpretate de Olga Tudorache si Marius Bodochi: Regina, o mama autoritara si posesiva, si fiul ei, Alfredo, un jurnalist ratat si nevrotic. Ajuns in casa mamei sale bolnave sub pretextul de a o ingriji, Alfredo ascunde intentia cinica de a-si salva cariera printr-un reportaj de senzatie despre ultimele zile si moartea batranei doamne. Intre protagonisti se mentine o relatie tensionata care, treptat, se destinde sub povara amintirilor. Finalul surprinzator capata accente tragice.

„Un text contemporan, profund, dar plin de umor, a fost ridicat la rangul de capodopera de exceptionala creatie a actritei Olga Tudorache”, declara regizorul piesei, Gelu Colceag. „O rara intruchipare a unei mari actrite, intr-un puternic personaj. Un adevarat monstru sacru”, adauga regizorul.

Inaintea spectacolului, telespectatorii pot urmari o prezentare a maestrului Radu Beligan.

„Regina mama” si „Noiembrie” (piesa pe care TVR 2 o va difuza in curand) sunt singurele spectacole premiera in care actrita Olga Tudorache mai poate fi admirata dupa retragerea sa din scena.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.