Incepe Les Films de Cannes à Bucarest!

Les Films de Cannes à Bucarest se deschide pe 25 octombrie, simultan la Cinema Studio (20.00) si CinemaPRO (20.45), cu filmul premiat pentru regie la Cannes, „Heli”, in prezenta cineastului mexican Amat Escalante (FOTO). Regizorul va raspunde intrebarilor publicului la finalul celor doua proiectii de gala si se va intalni cu jurnalistii, urmand ca luni, de la 10.30, la Sala de cinema a UNATC, sa sustina un masterclass cu intrare libera, moderat de redactorul-sef al revistei „Sight & Sound”, Nick James.

Invitatilor speciali anuntati deja – regizorii Abdellatif Kechiche si Amat Escalante, actorii Sandrine Bonnaire si Christophe Paou, producatoarea Sylvie Pialat si criticul de film Nick James – li se alatura Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes. Acesta revine la Bucuresti dupa ce, in 2010, a lansat Les Films de Cannes à Bucarest impreuna cu regizorul Cristian Mungiu. Thierry Frémaux va fi prezent sambata, de la 20.30, la Cinema Elvira Popescu, la proiectia speciala a filmului „J’enrage de son absence”, alaturi de actrita si regizoarea Sandrine Bonnaire.

In paralel cu productiile de Cannes, spectatorii vor avea ocazia sa descopere filmele unuia dintre cei mai respectati cineasti francezi, in cadrul Retrospectivei Maurice Pialat. Zece filme, majoritatea succese de critica si de public, vor fi proiectate la Bucuresti. Vineri, de la 16.30, la Cinema Studio, va rula unul dintre cele mai atipice si mai frumoase biopic-uri realizate vreodata, „Van Gogh”. La finalul proiectiei, partenera de viata a lui Maurice Pialat, producatoarea Sylvie Pialat, va raspunde intrebarilor publicului. Seara, de la 20.00, Sylvie Pialat va fi prezenta si la proiectia speciala „Sous le soleil de Satan”, filmul premiat cu Palme d’Or in 1987, cu Gérard Depardieu si Sandrine Bonnaire. Momentul urcarii pe scena a lui Maurice Pialat a devenit celebru dupa ce, fluierat de cativa jurnalisti nemultumiti, acesta a declarat: „Daca voi nu ma iubiti, pot sa va spun ca nici eu nu va iubesc.”

Biletele la festival se vand separat pentru fiecare dintre cele trei cinematografe: pentru CinemaPRO, pe www.eventim.ro si la casierie, pentru Cinema Elvira Popescu, pe www.eventbook.ro si la casa de bilete, iar pentru Cinema Studio, doar la casieria cinematografului. Intrarea este libera la proiectiile de scurtmetraje, la filmele lui Steven Spielberg, la discutii si masterclass-uri.

Programul complet Les Films de Cannes à Bucarest poate fi consultat AICI. Les Films de Cannes à Bucarest are loc intre 25 si 31 octombrie, la Cinema Pro, Studio, Elvira Popescu.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.