Pe 28 octombrie, la TVR 2 vine “Furtuna”

Piesa “Furtuna”, dupa un text de William Shakespeare, este difuzata de TVR 2 luni, 28 octombrie, de la ora 20.10, in seria de premiere teatrale de televiziune oferite de TVR. Spectacolul, realizat in colaborare cu Centrul de Proiecte Culturale UNESCO “Nicolae Balcescu”, poate fi urmarit si online, accesand portalul video al Televiziunii Romane – tvrplus.ro.
 
Regia, versiunea scenica si adaptarea pentru televiziune sunt semnate de Victor Ioan Frunza, iar din distributie fac parte Ioana Barbu, George Costin, Sorin Miron, Alexandru Ion. Sunt patru actori care interpreteaza 15 personaje, intr-o poveste al carei motto ar putea fi, asa cum spune regizorul piesei, o deviza a NASA: “Totul e posibil! Imposibilul ia doar ceva mai mult timp”.
 
Ca de obicei, piesa va fi precedata de un scurt preambul realizat de maestrul Radu Beligan.

Asa cum declara regizorul Victor Ioan Frunza: “Furtuna” este comedia Libertatii si a Identitatii, alegoria populara a confruntarii dintre omul artistic si omul mediocru. Dintre Prospero, un om agatat de stanca sperantei, si Caliban, un inocent primitiv si straniu, incapabil de a sesiza raul pe care il comite. Este un joc ce lasa sa se zareasca, dincolo de cuvinte si de gesturi, o fereastra catre puterea dinlauntru, cea care te face sa muti muntii din loc.

Foto: Adriana Grand

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *