Ce vedem la Teatrul de Arta Bucuresti in noiembrie

Daca meteorologii anunta venirea frigului, odata cu luna noiembrie, Teatrul de Arta Bucuresti anunta, pentru prima jumatate a acestei luni, o oferta fierbinte, cu multe piese de teatru proaspat selectate si abia scoase din „cuptorul creatiei”. Asadar, sunteti invitati in fotoliile comozi si calde ale Teatrului de Arta, pentru a urmari, pe alese, spectacole de calitate.

Programul este urmatorul:

MIERCURI, 6 NOIEMBRIE | ORA 20.15
Variatiuni la inventiuni
Cu: EMILIAN MARNEA, PETRE ANCUTA

Spectacolul prezinta un concert. Mai exact un dublu concert de pian. Toate bune şi frumoase, numai ca ideea de “dublu” si de impartire a pianului cu altcineva suna la fel de prost pentru fiecare dintre cei doi virtuozi interpreti. Se lanseaza intr-un periplu muzical, incepand cu o varianta la 4 maini a Simfoniei a V-a a lui Ludwig Van Beethoven, dezvoltand o serie de variatiuni muzicale si conflictuale pornind de la acest inconvenient. Şi daca nu era indeajuns, le mai si cade cu tronc aceeasi femeie din public, iar confruntarea ia proportii. Cat de mari si unde se va ajunge?! Nu avem deca sa aflam.

Gazduit de Teatrul de Arta Bucuresti in cadrul Festivalului National de Teatru Independent, editia I
Pret bilet: 20 lei

JOI, 7 NOIEMBRIE | ORA 20.15
Gunoierul, de Mimi Branescu
Cu: ALI DEAC, TEODORA DOMNARIU, LAURENTIU VLAD

O comedie spumoasa despre minunile ascunse ale gunoiului nostru cel de toate zilele. „In gunoi ni se regaseste viata, destinul , reusitele si nereusite” spune personajul central al piesei cu acelasi nume. Ce se intampla atunci cand, intors acasa dupa o zi grea de munca intalnesti un vagabond care iti schimba total cursul vietii si te aduce in pragul nebuniei? Fluierand te indrepti spre tomberonul blocului spre a arunca, ca de obicei , punga de gunoi a vietii zilnice si dai peste el: vesel, suspect de binevoitor si sociabil , boschetarul anonim te convinge pas cu pas ca viata linistita pe care o aveai pana atunci este cu totul alta.

Gazduit de Teatrul de Arta Bucuresti in cadrul Festivalului National de Teatru Independent, editia I
Pret bilet: 20 lei

VINERI, 8 NOIEMBRIE | ORA 20.15
Red Light Shakespeare
Cu: SMARANDA CARAGEA, THEODORA STANCIU, XING ELENA LING/ CATINCA MARIA NISTOR, ALEXANDRA SALCEANU
Regia ALEXANDRA POPESCU
Scenografia MARIA NICOLA
Live music RAIN DOGS

Femei adunate sa descopere erotismul si sa dezvaluie fanteziile din textele shakespeareiene. Sticle de sampanie si prajituri cu flori din martipan, volumele groase ale lui Shakespeare si muzica live. „Red Light Shakespeare”, un spectacol cu femei despre barbati. Patru eroine shakespeareiene, in diferite situati amoroase.

Gazduit de Teatrul de Arta Bucuresti in cadrul Festivalului National de Teatru Independent, editia I
Pret bilet: 20 lei

SAMBATA, 9 NOIEMBRIE | ORA 20.15
PREMIERA: Dublu sau nimic de Puiu Jipa (foto)
Cu: ANA MARIA CARABLAIS si CRISTIAN TOMA
Un spectacol de LIVIU CHELOIU

Doamnelor, Domnisoarelor, Domnilor….
Omul traieste dupa conditiile impuse de o societate care, oricum, nu are nevoie de el. Ca sa atinga un ideal, trebuie sa imite o alta forma de identitate – de cele mai multe ori stearsa – si sa accepte rigorile induse de evolutia sau involutia societatii. De fiecare data cand a apelat la aceasta solutie, a iesit din impas. “Definitia” poate fi asociata cu toate domeniile economice, administrative, sociale si o sa o denumim in continuare COMEDIE in doi actori si patru personaje. Aceasta comedie este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur si simplu intentionata.

Gazduit de Teatrul de Arta Bucuresti
Pret bilet: 25 lei

DUMINICA, 10 NOIEMBRIE | ORA 18.00
Cehov – trei drame ridicole
Un scenariu inspirat din povestirile lui A.P. Cehov
Cu: CIPRIAN ISIDOR, BOGDAN SARATEAN, ANDRADA GROSU
Regia BOGDAN SARATEAN

„Ce il face pe Cehov contemporan, actual, zilnic? Joaca asta de-a Rasu’-Plansu’ si felul in care Joaca se joaca cu noi. Un pic de absurd, un pic de comedie, un pic de tragedie cosmica. Starea naturala a omului este aceea de a fi ridicol. Cu cata duiosie si compasiune ne pune Cehov oglinda in fata… Un spectacol despre paiatele zilnice din noi si de langa noi.

Gazduit de Teatrul de Arta Bucuresti in cadrul Festivalului National de Teatru Independent, editia I
Pret bilet: 20 lei

JOI, 14 NOIEMBRIE | ORA 20.15
Un barbat si mai multe femei de Leonid Zorin
Cu: PAULA CHIRILA si GEORGE CONSTANTINESCU
Regia BOGDAN HUSANU

Intr-o societate in care barbatii inca se mai intreaba „ce-si doresc femeile”, Teatrul de Arta Bucuresti a descoperit secretul eternului feminin: firea permanent schimbatoare a sexului „slab”.
Gavrunski, personajul masculin, cunoaste de-a lungul spectacolului femeia inger, femeia exaltata, femeia paznic, femeia autoritara, femeia disperata, femeia victima, femeia romantica – acestea devenind norocul si ghinionul din viata sa.

O productie a Teatrului de Arta Bucuresti
Pret bilet: 25 lei

SAMBATA, 16 NOIEMBRIE | ORA 20.15
Proof, de David Auburn
Cu: ALEXANDRU GEORGESCU/STEFAN VELNICIUC, IRINA UNGUREANU, ANA COVALCIUC, COSMIN PANA
Regia IONUT KIVU

Un episod din viata unei tinere de 25 de ani, care penduleaza intre trecut si viitor, prinsa in paienjenisul relatiei cu tatal, sora si iubitul ei, intr-o intriga „politista” plina de umor negru si suspans.
O piesa care a castigat Premiul Pulitzer in anul 2001 si a carei montare pe Broadway a depasit 1000 de reprezentatii. Text ecranizat in anul 2005, cu o distributie de exceptie: Gwyneth Paltrow si Anthony Hopkins.

Gazduit de Teatrul de Arta Bucuresti
Pret bilet: 30 lei

REZERVARI: 0737.904.932 | rezervari@teatruldearta.ro

Aflat pe strada Sfantul Stefan la numarul 21, Teatrul de Arta Bucuresti este un teatru independent, infiintat in 2010 la initiativa actorului George Constantinescu si ajuns, in prezent, in prima linie a ofensivei teatrelor independente, deopotriva producator de spectacole şi gazda a unor evenimente de arta.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.